Antalya'dan Halep'e 10 TIR

Antalya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde hazırlanan, çoğunluğunu yakacak malzemelerinin oluşturduğu 10 TIR dolusu yardım malzemesi Halep'e doğru dualarla uğurlandı

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi öncülüğünde başlatılan Halep'e yardım kampanyasına Antalyalıların yoğun ilgisi ve desteği sürüyor. Kampanya kapsamında oluşturulan 9 TIR'lık ilk yardım konvoyu ocak ayı başında Halep'e gönderilmişti. Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat Vakfı Antalya Şubesi Başkanlığı'nın işbirliği ile hazırlanan 10 TIR dolusu ikinci yardım konvoyu da dualarla Halep'e uğurlandı. TIR'larda ağırlıklı olarak kış aylarından dolayı yakacak ve yiyecek malzemeleri yer alıyor. 
PROTOKOL UĞURLADI
Büyükşehir Belediyesi önünden hareket eden TIR'ları, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya İl Müftüsü Osman Artan, Hayrat Vakfı Antalya Şube Başkanı Süreyya Saltık, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve belediye personeli uğurladı. 
GÖNÜLDEN GÖNÜLE YARDIM ELİ 
Antalya'dan Halep'teki mazlumlara gönülden gönüle bir yardım eli uzatmak için bir araya geldiklerini belirten Vali Münir Karaloğlu "Maalesef İslam coğrafyasında kan, gözyaşı devam ediyor. Yanı başımızda Suriye'de, Irak'ta, Yemen'de, Somali'de, Filistin'de, Arakan'da olup bitenleri ilgisiz bir şekilde seyredemeyiz. Belki Suriye ve Irak'la aramızda sınır dedikleri devletler arası bir çizgi olabilir. Ama ne Suriye, ne Arakan, ne de Filistin bizim gönül sınırlarımız dışında değildir. Açlıktan çocuklar ölüyorsa, orada biz de payımıza düşen sorumluluğu alırız" dedi.
'VATANDAŞIN HER ZAMAN YANINDAYIZ'
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de "Yerel yönetimler olarak şehrin alt yapısını inşa etmek, üst yapısını güzelleştirmek sosyal meselelerde vatandaşın yanında olmak gibi birçok görevimiz var. Tüm bu görevlerin dışında insani görevlerimiz inanın her şeyden çok daha önemli ve değerli. Bu kapsamda Antalya'da vatandaşımızın yanında olmaya çalışıyoruz" dedi.
'EN ÜCRA KÖŞEDE DE OLSA BULUYORUZ'
Sağ elin verdiğini sol elin görmediği bir anlayış içinde vatandaşa ulaştıklarını ifade eden Türel şöyle konuştu: "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza Toros Dağlarının en ücra köşesinde de olsa ulaşmaya çalışıyor, onların ihtiyaçlarını elimizden geldiği kadar, gücümüz yettiğince görmeye çabalıyoruz. Ama tabi ki dünyanın birçok köşesinde kardeşlerimiz zalimin zulmü altında maalesef çok zor anlar yaşıyor. İşte biz aynı zamanda Antalya'da olduğu gibi sınırlarımızın dışındaki mazlumlara da sahip çıkmak adına görevlerimizi ihmal etmemeye çalışıyor ve bu noktada elimizden gelen desteği gösteriyoruz ve göstermeye de devam ediyoruz." 
Başkan Türel, Suriye'de yaşanan insanlık dramına dikkati çekerek, şunları aktardı: "Yaşanan olaylar yürekleri parçalıyor, yürekleri parçalamayı bırakın insanı maalesef dur demek noktasında isyan noktasına kadar taşıyor. Ama dua edeceğiz inşallah oradaki kardeşlerimizde huzura ulaşacaklar ve bu yardımlar en güzel şekilde değerlendirilecek. Bildiğiniz gibi biz daha öncede 9 TIR'lık bir insani yardımı Suriye'ye göndermiştik. Bunu içinde battaniye, sobalar, ilaçlar, kuru gıda ve çocuk mamasına kadar birçok farklı ihtiyaç malzemesi bulunuyordu. Kış aylarını yaşıyoruz. Bu nedenle bugün de içleri yakacak ve gıda malzemeleri dolu 10 TIR'lık ikinci konvoyu o tarafa doğru yola çıkaracağız."

27 Şub 2017 - 21:29 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber