Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne doğru

49’UNCU Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenen "Yıldırım Önal Anı Ödülü"nün, bu yıl sinema ve tiyatro oyuncusu Işık Yenersu'ya verileceği bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl 6-12 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında verilecek "Yıldırım Önal Anı Ödülü"nün sahibi belli oldu. Bu yıl 14'üncüsü sunulacak Yıldırım Önal Anı Ödülü'ne sinema ve tiyatro oyuncusu, seslendirme sanatçısı Işık Yenersu değer görüldü. Yenersu'ya ödülü, festival programı içinde düzenlenecek törenle sunulacak. ‘MIŞ GİBİ YAPMAYI SENDEN ÖĞRENDİM’ Yenersu, yaptığı yazılı açıklamada, Yıldırım Önal'ın sanat yaşamında önemli bir yeri olduğunu vurguladı. Açıklamasında, "Yıldırım Önal Anı Ödülü'ne benden daha çok sevinecek bir başkasını düşünemiyorum" ifadesini kullanan Işık Yenersu, kendisini ödüle layık görenlere teşekkür etti. Işık Yenersu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bana öğrettiğin paha biçilmez değerdeki tiyatro yasaları için sana teşekkür ederim ustam. Göz göze oynamayı senden öğrendim. 'Mış' gibi yapmamayı senden öğrendim. Yalansız oynamayı senden öğrendim. Çok değerli anısı önünde saygıyla eğiliyorum." YILDIRIM ÖNEL ANI ÖDÜLÜ Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 1973 yılında "Dinmeyen Sızı" filmindeki rolüyle "En iyi yardımcı erkek oyuncu" seçilen sinema ve tiyatro sanatçısı Yıldırım Önal, yaşamının son yıllarında girdiği ekonomik sıkıntı nedeniyle ödülünü bir rehinciye bırakmak zorunda kalmış, ancak heykelciği geri alamamıştı. Yıllar sonra rehincinin oğlu tarafından Antalya Kültür Sanat Vakfı'na teslim edilen ödül, 1999 yılından bu yana Yıldırım Önal Anı Ödülü olarak her yıl bir oyuncuya emanet ediliyor.

#

12 Tem 2012 - 01:31 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber