ALMARZEDE isyanı

Alanya 4. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada konuşan ALMAR Mağdurları Komitesi Başkanı Veysel Okşar “ALMAR ortakları, 2002’de ALTSO'nun bir odasında soyulmuştur. Artık biz paradan bile vazgeçtik, ALMAR’ı yönetenlerin cezalandırılmasını istiyoruz” dedi

- Kerim TOKSÖZ
ALANYA Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Başmüfettişi Tahir Güzel'in batan ALMAR'la (Alanya Market) ilgili hazırladığı rapor üzerine 17 yönetici hakkında 7 yıla kadar hapis istemiyle açtığı dava dün sürdü. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) eski Başkanı ve ALMAR Kurucusu Kerim Taç, ALMAR'ın eski başkanlarından Osman Özçelik ile dönemin ALMAR yöneticileri olan Alanya Elektrikçiler Odası Başkanı Hasan Parmaksızoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Sert, Vehbi Özkan, Erdal Dizdaroğlu, Hüseyin Bamyacı, Kerim Akıllı, Mehmet Babaoğlu, Hakan Gök, Veliddin Taşkıran, Ethem Kaygısız ve Tevfik Can 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ikinci duruşmaya katılırken, yargılanan diğer isimler olan Fatih Kısacık, Alanya Metal İşleri Odası Başkanı Kerim Taş ile Kamil Nazif Nazifoğlu ise gelmedi. "BERAATIMIZI İSTİYORUZ" Duruşmaya katılan ALMAR yöneticileri, ALMAR'ın basiretli tüccar mantığıyla yönetildiğini ancak o günkü ekonomik koşullar nedeniyle iflas ettiğini söylediler. Şirketin menfaati için ellerinden gelen fedakarlığı yaptıklarını söyleyen ALMAR yöneticileri, kendilerine ve yakınlarına menfaat sağlamadıklarını da ifade ettiler. Yöneticiler, "Biz ALMAR hesaplarını Yeminli Mali Müşavir nezdinde düzenledik ve üyelerde bilançoları ibra etti. ALMAR'ın devlete olan borçlarını kendi cebimizden ödedik, şirketten maaş almadık. Beraatımızı istiyoruz" dediler. "GÜVEN HERŞEYİ BİLİYOR" ALMAR Mağdurları Komitesi Başkanı Veysel Okşar ise "Alanya Market'in (ALMAR) tüm hesaplarını Yeminli Mali Müşavir Mevlüt Güven tuttu. Şirketin her şeyini biliyor, Güven de ifadeye çağrılmalı. ALMAR, ALTSO öncülüğünde kuruldu. Devlette devamlılık esastır. ALTSO'nun da bu duruşmalara dahil edilmesini talep ediyorum. ALMAR'ı 3.2 milyon TL'ye sattılar. Marketin zarar etmesiyle yöneticiler, tekstil açmak için Koçbank'tan kredi aldılar. Yöneticiler, Koçbank'tan alınan krediyi kapatmak için kendi ceplerinden para topladılar. Yani para devlete olan borç için toplanmadı. Alanya’da davamızı takip etmesi için avukat bile bulamadık. Çünkü bu insanlar, Alanya'nın önemli kurumlarında görev alıyorlar. Artık ALMAR'a para veren insanlar, paradan bile vazgeçti ve ALMAR'ı yönetenlerin cezalandırılmasını istiyor. ALMAR resmen batırılmıştır. Burada para yatıranlar mı suçlu? ALMAR ortakları, 2002 yılında ALTSO'nun bir odasında soyulmuştur" dedi. Duruşma sırasında Veysel Okşar ile Vehbi Özkan arasında tartışma yaşandı. Hakim, ‘Susun’ diyerek tarafları uyardı. ALMAR davası, 1 Haziran 2011 tarihine ertelendi.  

#

22 Mar 2011 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber