‘ALKOD özür dilesin’

22'ncisi düzenlenen Alanya Sofrası'nda yaşanan müstehcen fıkra kriziyle ilgili açıklama yapan Alanya Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Osman Gülmez, “Fıkranın anlatılmasına zemin hazırlayan ALKOD yönetimini Alanya halkından özür dilemeli” dedi

GEÇTİĞİMİZ

hafta sonu Doğanay Hotel'de 22. kez gerçekleştirilen Alanya Sofrası'nda eski Güzelbağ Belediye Başkanı Mahmut Kaplan’ın müstehcen bir fıkrayı sadece özel günlerde okutulan Mevlid-i Şerif makamında anlatması ve Kaymakam Hasan Tanrıseven’in bu fıkrayı duyunca mekânı terk etmesiyle başlayan tartışmalar sürüyor. Bu duruma bir tepki de Alanya Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Osman Gülmez gösterdi. Gülmez, “Dinimize sonradan girme ve özellikle Türk milletinin kültüründe etkin olan Mevlid-i Şerif’e inanmayabilirsin. Bu sizin şanınıza kalmış” dedi.

‘MİLLETEN DERHAL ÖZÜR DİLEYİN’

Gülmez, açıklamasına şöyle devam etti: “Ananızın babanızın yedisinde, kırkında, elli ikinci gecesinde okutmaya gelince okutacaksınız, sonra da içkinize meze yapacaksınız. Yok öyle bir şey. Maksadı aşılmış bu olaydan dolayı Türk milletinden ve Alanyalılardan özür dilemek yerine, 'Hataları düzeltmek Alanyalılara düşer' diyerek konuyu gazete manşetlerine taşıyıp mikro milliyetçiliğe soyunacaksınız. Yıllarca Alanya'da yaşayan insanları zenci olarak ötekileştirip kendi kültürünü savunmasını bile çok göreceksiniz. Yok böyle bir şey. ALKOD yöneticileri yaptıkları hatayı kabullenip Türk milletinden özür dilemek zorundadır.”

17 Ara 2014 - 01:50 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Misafir - milliyetçi olmamakla birlikte görüşlerinizi takdirle karşılıyorum . Alanya, Alanya'da yaşayan herkesindir.

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 17 Aralık 01:50

Çorum Haber