Alarm! Güvenlik üst seviyeye çıkarıldı

HAKKARİ’nin Şemdinli İlçesi’nde PKK’ya yönelik operasyonlar hız kazanırken, sınır bölgelerde bulunan bazı arama kontrol noktaları da güvenlik gerekçesiyle kaldırıldı. Askerlerin çarşı izinlerinin de ikinci bir emre kadar iptal edildiği belirtildi

Şemdinli’de Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya’nın Salı günü şehit edilmesinden sonra ilçe merkezi ve sınır birliklerindeki güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Olası saldırılara karşı güvenlik gerekçesiyle bazı arama kontrol noktaları da kaldırıldı.

Kaldırılan arama noktaları arasında merkeze 70 kilometre uzaklıkta bulunan Irak sınırındaki Yeşilova Köyü’nde konuşlu Yeşilova Hudut Sınır Tabur Komutanlığı’na bağlı Hezir Çayı yakınlarındaki Düve askeri arama kontrol noktası da bulunuyor

. Olabilecek saldırılara karşı kaldırılan Düve askeri arama noktası, Yeşilova Hudut Sınır Tabur Komutanlığı’na çekildi. Karakoldaki güvenlik ise en üst düzeye çıkarıldı.

Bu arada, Şemdinli’de Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya’ya yönelik yapılan silahlı saldırı sonrası askerlerin Çarşı izinlerinin de güvenlik gerekçesiyle iptal edildiği belirtildi.

30 Tem 2015 - 16:16 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber