'Alanya'da portakal standları kurulmalı'

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in talimatıyla Kızılay, Maltepe, Sıhhıye, Ulus'ta vatandaşların doğal vitamin ihtiyacını karşılamak için 10 ayrı noktada stand açtı.

Kerim TOKSÖZ 2010'da açılan bu stantlar sayesinde Ankaralılar, bu stantlarda portakal suyunun yanı sıra nar, havuç, greyfurt suyu, kuşburnu, limonata, vişne suyu ile nar ve portakalı suyunu birleştirdikleri portakal suyundan oluşan 8 çeşit meyve suyunu tüketiyorlar. Bu sayede de Ankaralılar, bol bol vitamin alıyorlar. 2010 yılında Ankaralılar, 460 litre portakal suyu içerek, üreticilere de destek oldular. Ankara'daki uygulama, İstanbul'un bazı kentlerinde de var. "ALANYA'DA DA UYGULANMALI" Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) 2. Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Karagöz, Ankara ve İstanbul'da model uygulamanın Alanya'da başlamasını istiyor. Alanya'da üretilen portakalın değerinde satılmadığını ve üreticilerin elinde kaldığını ifade eden Karagöz, "Alanya merkez ve belde belediyelerde işlek caddelere meyve stantları kurulabilir. Bu stantlarda portakal suyu ve üretilen meyve suları sıkılarak, vatandaşlara ikram edilebilir. Stantlar sayesinde portakal suyu satışlarıyla birlikte üreticiler, elindeki portakalı rahatlıkla satabilir ve bundan da kazanç elde eder. İnsanlar, gazlı içecek yerine portakal suyu içererek vitamini de almış olur. Bu uygulamaya Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu öncülük etmeli. Daha sonra belde belediyelerde bu projeye ortak olacaktır. Alanya'da bir stantta 1 ton portakal tüketimi yapılırsa, 10 stantta 10 ton portakal tüketimi olacaktır. Bu da üreticiye ekonomik anlamda büyük bir destek verilmiş olacaktır. Yerel yönetimler bu önerimizi kabul ederlerse, gerekirse portakal stantlarını kendimiz yaptırabilir ve o noktalarda satış yapılmasını da sağlayabiliriz" dedi.

#

20 Tem 2012 - 00:52 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

- güzel söylemişsinizde alanyada vatandaş ta para mı varki portakal suyu içebilsin.çayı zor içiyor 75 kuruşa önce kötü gidişata çare bulunda diğerleri sonra yapılacak işler.sezon bitecek nerdeyse kimsede kazanç yok.her taraf devren kiralık yazılarıyla doluyor.kışın millet birbirini yiyecek bu gidişle.hayırlı ramazanlar herkese

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Temmuz 00:52

Çorum Haber