Alanya'da Çavuşoğlu sevinci

Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, 62'nci Hükümet'te Dışişleri Bakanlığı'na getirilmesi, memleketi Alanya’da sevinçle karşılandı

ALANYA Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, Çavuşoğlu'nun bilgi, birikim ve siyasi altyapısıyla yeni görevini hak ettiğine inandığını söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ve yeni Kabine’nin belirlenmesi sürecinin son derece iyi idare edildiğini belirten Sili, “Alanya'nın yetiştirdiği müstesna insanlardan birisi olan Çavuşoğlu'nu kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Bu geçiş sürecinin iyi idare edilmesi turizm adına son derece önemli. Ülkede olası siyasi karışıklık turizmde sorun yaratabilirdi. Yeni kabineye ve hükümete başarılar diliyorum. Sayın Çavuşoğlu'nun Alanyalı olması dolayısıyla bundan sonra da bölgeye faydalı olacaktır" dedi.

‘ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN’

Dışişleri Bakanlığı'na getirilen Mevlüt Çavuşoğlu'nun ağabeyi, Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu da, kardeşinin bugüne kadar aldığı tüm görevleri layıkıyla yerine getirdiğini ve bundan sonra da yerine getireceğine inandığını vurgulayarak, “Allah yolunu açık etsin. Antalya ve Alanya ve kulübümüze bundan sonra da faydalı olmaya devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

‘ALANYA ÇOK ŞANSLI BİR KENT’

Alanya Belediyesi eski Başkanı Hasan Sipahioğlu da Çavuşoğlu'nun Alanya tarihindeki en önemli görevlerden birisini aldığını söyledi. Alanya'nın çok şanslı bir dönem yaşadığını kaydeden Sipahioğlu, “Alanya'ya önem veren Cumhurbaşkanı ve Başbakanımız var. Mevlüt Çavuşoğlu da Dışişleri Bakanlığı gibi önemli bir bakanlığa getirildi. Bu onuru Alanya'ya yaşatanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu. Çavuşoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı'na getirilmesi hakkında değerlendirme yapan CHP’nin 30 Mart yerel seçimlerindeki Alanya Belediye Başkan Adayı Şefik Türktaş, “Dışişleri Bakanı olan hemşerimiz, kardeşimiz Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nu nu canı gönülden tebrik ederim. Allah yardımcısı olsun. İnşallah onun bu pozisyonundan Alanya olarak faydalanmayı biliriz” dedi.

30 Ağu 2014 - 00:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber