'Aksilahlanma'yı açanın evinde çıktı!

Sosyal medyada 'Aksilahlanma' etiketini açan ve dün Gaziantep'te yakalanan 'JeansBiri' adlı Twitter kullanıcısının sahibi Ahmet Kemal A.'nın evinde 236 bin 755 ABD doları, 48 bin 910 Türk Lirası, 2 radar tespit cihazı ve çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi

15 TEMMUZ darbe girişiminin ardından 1 milyon 600 bin takipçisi bulunan 'Jeansbiri' nickiyle Twitter'da 'Aksilahlanma' etiketi açan Ahmet Kemal A. hakkında terör örgütü Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması'na üye olmak suçlamasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından başlatılan soruşturma başlatıldı.
İstanbul 7'nci Sulh Ceza Hakimliği'nce hakkında yakalama kararı çıkarılan Ahmet Kemal A., dün Gaziantep'in Karataş Mahallesi'nde saklandığı evde düzenlenen operasyonla yakalandı. Aynı soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan F.A. adlı şüphelinin de gözaltına alındığı operasyonda, şüphelilerin ev ve araçlarında yaptıkları aramada çok sayıda dijital malzeme, Bank Asya’ya ait dokümanlar, 2 radar tespit cihazı, 1 para sayma makinası ile örgüte ait olduğu değerlendirilen toplam 236 bin 755 ABD doları ve 48 bin 910 Türk Lirası ele geçirildi. Ele geçirilen para ve malzemelere el koyan polis, şüphelileri emniyete götürdü. Şüphelilerin emniyetteki ifadelerinin devam ettiği belirtildi.
Gaziantep Valiliği'nden de soruşturmaya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Sosyal medyada 'Aksilahlanma' etiketini açtığı ve bunu kampanyaya dönüştürdüğü gerekçesiyle hakkında 'Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliği' suçundan yakalama kararı olan 'JeansBiri' adlı Twitter hesabının sahibi A.K.A. isimli örgüt mensubunun FETÖ/PDY terör örgütünün darbe girişiminin ardından Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan örgüte müzahir bir okulda öğretmen olarak çalıştığı tespit edilmiştir. Örgüt mensubu A.K.A.'nın yakalanması amacıyla yapılan çalışmalar neticesinde A.K.A ile yine 'FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak' suçundan hakkında yakalama kararı bulunan F.A. isimli şahıslar yapılan operasyonel çalışmalar neticesinde yakalanmıştır. Şahısların üzerlerinde, kaldıkları ikamette ve araçta yapılan aramalarda; çok sayıda dijital malzeme, Bank Asya’ya ait dokümanlar, 2 radar tespit cihazı, 1 para sayma makinesi, örgüte ait olduğu değerlendirilen toplam 236 bin 755 ABD doları ve 48 bin 910 Türk Lirası para ele geçirilmiştir.

28 Eki 2016 - 14:31 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber