AKM'de mahremiyet konusu anlatıldı

ALANYA Kültür Merkezi'nde (AKM) 'Mahremiyetiniz Mahcubiyetiniz Olmasın' konulu konferans gerçekleştirildi.

- Erkan UYSAL
Araştırmacı-yazar Mehmet Paksu'nun konuşmacı olarak katıldığı konferans, Özmüftüoğlu Camii İmamı Mustafa Şimşek tarafından okunan Kur'an-ı Kerim dinletisi ile başladı. Konferansta kadın ve erkeklerin iki ayrı grup şeklinde oturması da dikkat çekti. Paksu, aile hayatı ve mahremiyetin sürekli yara aldığını söyledi. Bu yaralanmanın Osmanlı Devleti'nin son döneminde başladığını ve cumhuriyet döneminde iyice hızlandığını iddia eden Paksu, 1980'ler ve 2000'lere gelindiğinde artık mahremiyetin kalmadığını aktardı. Paksu, mahremiyetin büyük yaralar aldığını vurgulayarak, bu konuda insanların konuşamadığını ve dertlerini paylaşamadığını da ifade etti. Dinleyicilere Habil ve Kabil olayını anlatan Paksu, ilk cinayetin bir kız yüzünden çıktığını hatırlattı. Kur'an'ın mahremiyet konusu üzerinde ciddi olarak durduğunu kaydeden Paksu, "Bazı insanlar televizyonlara çıkarak evlilikle alay ediyorlar. 'Biz birbirimize bir imza atarak mı inanacağız?' diyorlar. Bu programlarla bizim mahremiyetimiz yara alıyor. Türkiye'de 22 milyon Facebook üyesi varmış. İnternetin eğer, engelleyici programlar olmazsa sınırsız bir felaketler yığını olduğunu görüyoruz. Merak et, dene, bak, sonra işin nereye kadar uzandığını görüyoruz. Dehşetten küçük dilimizi yutacak hale geldik. Bir de görücü usulüyle alay edilir hale gelindi. Ayrıca, insanların ortaokul, liseden beri karşı cinsten insanlarla iç içe olması evlilik meselesini de ciddi duruma getirdi" dedi. Konuşmasını bitiren Paksu daha sonra dinleyicilerin kendilerine yazılı olarak yönelttiği soruları yanıtladı. Paksu, konferans sonrası okurlarına kitaplarını da imzaladı.

#

24 Oca 2011 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber