Akdoğan'dan PKK tepkisi

Başbakan Erdoğan'ın danışmanı Akdoğan, PKK'ya tepki gösterdi

PKKterör örgütü üst düzey yöneticilerinden Cemil Bayık'ın çözüm süreci konusunda hükümeti hedef alan ve ikinci aşamaya geçilmezse sürecin biteceğine yönelik sözlerine yanıt, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın en yakın danışmanlarından, AK Parti milletvekili Yalçın Akdoğan'dan geldi.

Akdoğan, bir gazetede yayınlanan köşe yazısında Bayık'ın açıklamalarını "dayatma ve şantaj" olarak nitelendirerek, "Terör tehdidi ve dayatmasına hiçbir zaman eyvallah etmeyen hükümetin süreci zehirleyen bu tür şantajvari açıklamalara eyvallah etmesi de mümkün değildir" dedi.
 "AMAÇ: HÜKÜMETİN SİYASİ FAYDA SAĞLAMAMASI"
 
Bayık başta olmak üzere PKK ve uzantısı örgütlerden gelen açıklamalarının amacını mevcut barış sürecinin mimarı olarak "Öcalan'ı göstermek" ve "hükümetin süreçten siyasi fayda sağlamaması" olarak yorumlayan Akdoğan, "AK Parti iktidarının bugüne kadar Kürt meselesine yönelik attığı her adım örgüt tarafından ya görmezden gelindi, ya küçümsendi ya da kendi mücadelesinin sonucu gibi gösterildi" ifadesini kullandı.
 "TÜRKİYE'Yİ TERK EDEN YÜZDE 20, HAREKET HALİNDE YÜZDE 10"
 
Akdoğan yazısında, PKK'nın Türkiye'yi terketme süreci konusundaki son rakamları da açıkladı. Türkiye'yi terk eden PKK'lıların oranı yüzde 20, Türkiye içinde hareketlenenlerin oranı ise sadece yüzde 10 olduğunu kaydeden Akdoğan, "Türkiye’yi fiilen terk eden örgüt üyelerinin oranı yüzde 20’ler sınırındadır. Bunu bilen örgüt kendini savunmak için tüm unsurların hareket halinde olduğunu ve sınırı geçmenin aylar alabildiğini söylemektedir. Oysa bu da doğru değildir. Hareket halinde olanların veya yer değiştirenlerin oranı da yüzde 10’u geçmemektedir" dedi.
 "ÖCALAN, PYD ÜZERİNDEN STRATEJİK ROL ARIYOR"
 Abdullah Öcalan'ın İmralı'da kendisini ziyaret eden BDP heyetine söylediği, "Kendisine araçsal değil, stratejik konum biçilmesi gerektiği" mesajını da değerlendiren Akdoğan, Öcalan'ın sürece etkisinin "henüz belli olmadığını" vurguladı. Akdoğan, "PKK’nın eylemsizlik kararı, Türkiye’yi terk etmesi ve silah bırakması gibi adımların atılmasında Öcalan’ın ne kadar etkili olduğu ve nihai noktaya ulaşılıp ulaşılamayacağı henüz belli değil" ifadesini kullandı.

Öcalan, Suriye’deki gelişmeler üzerinden kendisine bölgesel bir aktörlük ve rol üretmeye çalıştığını da kaydeden Yalçın Akdoğan, "(Öcalan) PKK üzerinden ulaşmaya çalıştığı araçsal rolü, PYD üzerinden stratejik role çıkarmaya çalışıyor" dedi.
Akdoğan, yazısının sonunda Ak Parti iktidarının gelişmeleri yakından takip ettiğini ve çözüm sürecini "kararlılık ve sabırla devam ettirdiğini" de vurguladı.

20 Ağu 2013 - 11:24 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber