AK Parti ve MHP'den ortak açıklama

AK Parti anayasa değişiklik teklifini 316 oyla TBMM Başkanlığı’na sunuldu. AK Parti'li Abdülhamit Gül ve MHP'li Mehmet Parsak ortak açıklama yapıyor

ABDULHAMİT Gül: Vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Türkiye'de 2007 yılında yapılan referandum sıonrasında bir fiili durum ortaya çıktı. Milletimiz cumhurbaşkanını ben seçeceğim diye bir irade ortaya koydu. Yürütmede iki başlılık ortaya çıktı. Şu an bir hükümet krizi olmaması iktidarda AK Parti olmasından dolayıdır. Farklı partilerde olan bir çatışmanın bir rejim krizine dönüşme riski karşımızda duruyordu. Kuvvetler ayrılığı anlamındaki değişiklikler söz konusudur. Sistem değişikliğinden dolayı kalkması gereken ibarelerin kalktığı toplam 21 maddelik teklifimizi Ak Parti olarak sunduk.
Seçilme yaşı 18'e iniyor. Genç bir anayasa olacak. Güçlü yasama, güçlü yürütme dedik.
Mehmet Parsak: Değişiklik teklifi Meclis Başkanlığı'na AK Parti Grubu olarak arz edilmiştir.

10 Ara 2016 - 17:14 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber