AGC'ye rekor hibe

AGC'nin AB programı kapsamındaki 440 bin Euro’luk 'Eğitim Hibe Projesi' kabul edildi

ALANYA Gazeteciler Cemiyeti (AGC), 440 bin Euro tutarındaki yüzde 90'lık hibe desteği ile bölgesinde en yüksek hibe alan STK oldu.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı ve AGC Başkanı Mehmet Ali Dim, düzenlediği basın toplantısı ile proje hakkında bilgi verdi. AGC'de bir açıklama yapan Dim, “AGC olarak son birkaç yıldan bu yana üzerinde çalıştığımız çok önemli bir projenin kabul edilmiş olmasından dolayı bu mutluluğu sizlerle paylaşmak istedik. Bildiğiniz gibi Avrupa Birliği (AB) tarafından ülkemize tahsis edilen bazı fonlarla ilgili bizim de kendi teşebbüslerimiz olmuştu. Bunların birkaçında başarılı olamamıştık ama son proje başvurumuz yani sektörel yatırım alanlarında genç istihdamına yönelik projelerin desteklenmesi ile ilgili bir hibe programı kabul edildi. AGC tarafından hazırlanan bu projeye Akdeniz Üniversitesi (AÜ) de ortak olacak. Yapılacak olan proje ise, 440 bin Euro (1.2 milyon TL) tutarında. Bunun da yüzde 90'ı hibe kapsamında. Özellikle Alanya bölgesi ve hatta Akdeniz çanağında olmak üzere, genç arkadaşlarımızın eğitilmesi, mesleğe kazandırılması anlamında, medyanın istihdam potansiyeline katılması kapsamında önemli bir proje" dedi.
'PROJE KORDİNASYON MERKEZİ OLUŞTURULACAK'
Dim, 1 Kasım'da tam başvuru paketi hazırlayarak AB Koordinasyon Merkezi'ne başvuracaklarını belirterek "İnşallah bu projemizin devamında Ankara'ya gidecek olan AGC Genel Sekreteri Necati Şatana ve yardımcısı Barış Başar önderliğinde projeyi yürüteceğiz. Tabii bu proje kapsamında hem eğitim, hem de çeşitli cihazların alımı gerçekleştirilecek. Bunların yanısıra bir proje koordinasyon merkezi oluşturulacak. Bu projenin yürütülmesi aşamasında da yine Alanya'daki diğer sivil toplum örgütleri ile birlikte işbirliği yapacağız. Yüzde 90'ı hibe olan 440 bin Euro'nun Alanya'ya değer katması ve yatırımlar kazandırılması anlamında neler yapılabilir, bununla ilgili koordinasyon merkezimizle belirli kararlara varacağız. Bu ilk başvurunun ardından bize adım adım bir plan sunulduktan sonra projenin detaylarını kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

28 Eki 2013 - 22:06 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber