AGC'nin gurur gecesi

2012 Medya Başarı Ödülleri törenine ev sahipliği yapan AÜ Konaklı Kongre Merkezi, 2 bine yakın davetli ile tıklım tıklım doldu. AGC Başkanı Dim, Grup Gündoğarken konserini 'Reyhanlı Katliamı' nedeniyle davetlilerin de onayını alarak iptal etti

ALANYA Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından düzenlenen 2012 Medya Başarı Ödülleri, sahiplerini buldu. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Konaklı Kongre Merkezi'nde 2 bine yakın davetlinin katılımıyla gerçekleşen gecenin onur konukları ünlü gazeteci Uğur Dündar ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel'di. Törene CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Emine Talay Yavuz, Alanya Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Çetinkaya, MHP Antalya İl Başkanı Osman Çetin, Gazeteci-Yazar Orhan Baykal, MHP Alanya İlçe Başkanı Cafer Uyar, AKP Alanya İlçe Başkanı Hüseyin Güney, belde belediye başkanları, oda ve dernek başkanları ile yöneticileri, turizmciler, işadamları ve vatandaşlar katıldı. Saat 19.30'da başlayan kokteylin ardından 2 bin kişilik Atatürk Kongre Salonu'nda ünlü Gitar Virtüözü Hasan Cihat Örter sahne aldı.
'AMACIMIZ AÜ KONAKLI'YI TANITMAK' Dev salonun tıklım tıklım dolduğu gitar dinletisinin ardından gecenin açılış konuşmasını yapan AGC Başkanı ve TGF Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dim, sözlerine Reyhanlı'da yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine sabır dileyerek başladı. Dim, 2012 Medya Başarı Ödülleri törenini, yurt çapında tanınması ve kongre turizmi ile Alanya ekonomisine katkı sağlaması için Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nden sonra Türkiye’nin ikinci en büyük kongre merkezi olan AÜ Konaklı'da yaptıklarını söyledi. Dim, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdikleri ödül töreninin bu yıl 7'ncisini yaptıklarını belirterek, Dündar, Özdil ve Sertel'i niçin 'Yılın Gazetecisi' seçtiklerini anlattı. Dim, sözlerini "Geldiğiniz için hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Sizlerle buluşmamıza katkı sağladıkları için tüm sponsorlarımıza da ayrı ayrı teşekkür ederim. Yarın Anneler Günü, tüm annelerimizin bu kutsal günlerini kutlayarak sözlerimi tamamlıyorum" dedi. Daha sonra AGC Yönetim Kurulu Üyelerini sahneye davet eden Dim, yönetimi ile katılımcıları selamladı. Daha sonra kürsüye çıkan Sertel'in, halkın terör ve terör yandaşları konusunda dikkatli olması gerektiğini vurguladığı, Atatürk'ün sözlerini hatırlattığı konuşması sık sık alkış tufanıyla kesildi. Sertel'in ardından kürsüye çıkan Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Muharrem Kılıç ise, Alanya'da eğitim ve öğretime katkı sağlayanlar ile AÜ Konaklı Kongre Merkezi'nin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Kaymakam Erhan Özdemir de konuşmasında Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde patlayıcı yüklü 2 araçla düzenlenen terör saldırısını gerçekleştirenleri nefretle kınadığını vurguladı.
'BÖYLE İNŞAAT OLMAZ OLSUN' Son olarak gecenin merakla beklenen isimlerinden Uğur Dündar alkışlar eşliğinde kürsüye çıktı. Dündar, konuşmasında Reyhanlı'da yaşanan terör saldırısına değinerek "Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 'Ortadoğu'yu biz inşa edeceğiz' demişti. Maalesef inşaat Reyhanlı'da kan ve gözyaşıyla başladı. Reyhanlı enkaza döndü ve onlarca canımızı maalesef yok yere kaybettik. Böyle inşaat olmaz olsun. Aslında bu konuda saatlerce konuşabilirim ancak bu mutlu gününüzde karamsar bir tablo çizmek istemiyorum" diyerek alkışlar eşliğinde kürsüden ayrıldı.
YILMAZ ÖZDİL KATILAMADI Dündar’ın konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. AGC Yönetim Kurulu tarafından 'Yılın Televizyon Gazetecisi' seçilen Uğur Dündar'a ödülü, AGC Başkanı Mehmet Ali Dim tarafından verildi. Daha önce geceye katılacağı açıklanan ancak bir yakınının ani rahatsızlığından dolayı geceye katılamayan Yılmaz Özdil'in ödülü de Gazeteci-Yazar Orhan Baykal tarafından Uğur Dündar'a verildi. Yılmaz Özdil'in, törene son anda katılamadığı için üzgün olduğunu vurguladığı ve kısa süre içerisinde Alanya'ya geleceğinin sözünü verdiği mesajı davetlilere okundu. Sertel'e de 'Basın Özgürlüğü Ödülü' sunuldu. Terzi Ali İhsan Arslan da, Dündar ve Sertel'e Alanya'nın yöresel şalvar ve kasketini hediye etti. AGC üyesi basın kuruluşlarının sahiplerine de katkılarından ötürü teşekkür plaketi verildi.
YENİ ALANYA'YA 6 ÖDÜL Yeni Alanya, tam 6 dalda ödüle layık görüldü. Güncel Yazılar dalında Alper Kutay, Fotoğraf dalında Erkan Uysal, Gezi, İnceleme ve Araştırma dalında Oğuz Korum, Röportaj dalında Tolga Şilil, İnternet Gazeteciliği dalında Merve Kaya ve Okan Kayacı ile Gazete Reklamı dalında Sibel Nebile Türük 'Yılın Gazetecisi' seçildiler. Ödül töreninin ardından gerçekleştirileceği açıklanan Grup Gündoğarken konseri ise, AGC Başkanı Mehmet Ali Dim tarafından Reyhanlı'daki terör saldırısında çok sayıda vatandaşımızın ölmesi nedeniyle iptal edildi. Dim, salondaki davetlilerin onayını alarak, konseri iptal ettiklerini açıkladı.

#

13 May 2013 - 10:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber