'Abi hani iş tamamdı'

Darbe girişimine kalkışan FETÖ üyelerinin cezaevindeki Gülen'in yeğenine ulaştırmaya çalıştığı not, yaşadıkları hayal kırıklığını apaçık gösterdi: "Mezher abi hani iş tamamdı. Bu girişim başarısız oldu. Arkadaşlar iyi organize olamadılar herhalde, şimdi ne olacak?"

FETULLAHÇI Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası cezaevinde ele geçen, örgütün okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu olduğu ileri sürülen Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen'e gönderilen not, örgütte yaşanan hayal kırıklığını ortaya koydu.
Top haline getirilmiş not kağıdı, İzmir 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nun havalandırma alanlarında 21 Temmuz günü gardiyanlar tarafından bulundu.
Memurlar, üzerindeki 'C-103 M.Mezher Gülen, size zahmet' yazılı bilgiden, C-103 koğuşunda kalan, FETÖ/PDY'nin okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu olduğu iddiasıyla 17 Mayıs'ta geçekleştirilen operasyonda yakalanarak tutuklanıp cezaevine konulan, örgütün lideri Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen'e gönderilmek istendiği anlaşılan notu cezaevi yönetimine iletti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen notta, şu ifadeler dikkati çekti:
"Mezher abi hani iş tamamdı. Bu girişim başarısız oldu. Arkadaşlar iyi organize olamadılar herhalde, şimdi ne olacak. Abi, başka bir girişim var mı? Bizler buralarda ne yapabiliriz. Bizlere inşallah burada bir sıkıntı yapmazlar. Abi sizler de kendinize dikkat edin, Abilere selamlar. Abi okuduktan sonra notu lavaboda yakın."
Cezaevi yetkilileri savcılığa, hükümlü ve tutukların tutuldukları odaların havalandırma alanlarına açıldığı, bu kağıt parçalarının tutuklu ve hükümlüler tarafından zincirleme şekilde bir yanındaki havalandırma alanına atılarak ilgili koğuşa ulaştırılmaya çalışıldığı, daha önce de benzer durumlarla karşılaşıldığı bilgisini aktardı.
Savcılığın talimatıyla, notun kimin tarafından yazıldığının bulunması için karşılaştırma yapılmak üzere 'el yazısı' örnekleri alındı.
İzmir 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, FETÖ üyelerinin yanı sıra terör örgütleri PKK, DHKP-C, MLKP, DAEŞ üyeleri de bulunuyor. Mehmet Mezher Güler, İzmir'de 17 Mayıs tarihinde yakalanmıştı.

27 Tem 2016 - 12:30 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber