ABD’den Kışanak ve Anlı açıklaması

Avrupa Birliği’nden (AB) sonra ABD’den de, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasına ilişkin açıklama geldi

DIŞİŞLERİ Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, başkent Washington’da düzenlediği basın toplantısında, Kışanak ve Anlı’nın gözaltına alınmaları ile ilgili soruya verdiği yanıtta, ‘Diyarbakır’ın seçilmiş eş belediye başkanlarının, terörizmi destekledikleri suçlamasıyla gözaltına alındıkları süreci yakından izliyoruz’ dedi.
ABD’nin PKK’nın terör saldırılarını he zaman kınadığına değinen Kirby, ‘Eş başkanların gözaltına alınmaları konusunda kaygı dile getiren ifadelerin barışçıl ve yasalara uygun yapılması, bunların da ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilerek kısıtlama getirilmeden, saygı gösterilerek yapılabilmesi için Türk yetkililere çağrıda bulunuyoruz’ diye konuştu.
Kirby, ‘AB silahlar geri çekilmeli, tek uygun çözüm siyasi çözüm açıklaması yaptı. Buna bütünüyle katılıyor musunuz’ sorusunu da ‘Genel olarak Avrupalı ortaklarımızın söyledikleri gibi düşünüyorum’ karşılığını verdi.
John Kirby, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘En kısa sürede Menbiç’i PYD terör örgütünden temizlemekte kararlıyız’ sözleri ile ilgili olarak da, bu açıklamayı görmediğini belirtti ve şunları söyledi:
"Daha önce de söylediğim gibi, özellikle o bölgede koalisyon tarafından koordine edilmemiş askeri harekat, DAEŞ’i yok etme asıl hedefi için yardımcı olmaz. Biz tüm koalisyon üyelerinin çabalarını DAEŞ’e karşı yoğunlaştırmalarını ve bunu da koordineli bir şekilde yapmalarını istiyoruz."

27 Eki 2016 - 08:26 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber