"ABD'nin hiç hoşuna gitmeyecek"

Güvenlik uzmanı Mete Yarar, rejim uçaklarının El Bab'ın güneyinde DAEŞ hedeflerini vurduğunu açıkladı

GÜVENLİK uzmanı Mete Yarar, TVNET'te Merve Şebnem Oruç'un sunduğu Karşı Karşıya programına katıldı. Yarar Rejim uçaklarının El Bab'ın güneyinde DAEŞ hedeflerini vurduğunu açıkladı. Bu gelişmenin kritik Astana görüşmeleri öncesi Esed tarafından bir jest olarak algılanıp algılanamayacağını bilemediğini belirten Yarar bölgede dengelerin çok çabuk değiştiğini ve bu değişimden ABD'nin hiç hoşlanmadığını kaydetti. İşte Mete Yarar'ın açıklamalarından önemli satırbaşları: (Türkiye Irak'a kara harekatı düzenleyecek mi?) Açıkçası mevcut durumda Kara harekatı olacağını sanmıyorum. zaten gerekte yok. Türkiye 4-5 yıl öncesine göre teknolojik olarak çok önemli bir konuma geldi. O bölgeleri zaten kontrol edebiliyor. Türkiye sadece DAEŞ'le savaşmıyor. DAEŞ'i destekleyen bir koalisyonla da mücadele ediyor ve bu koalisyonun en önemli kozu terör örgütü PYD... Türkiye'nin El Bab'ta test edildiğini söylemiştim. Bütün operasyonlar durduruldu bölgede ve DAEŞ'in El Bab'a takiveye kuvvet yapılması için göz yumuldu. Neredeyse araçalrını ve silahlarını onlara verecekler.Ama Türkiye herşeyin farkında ve şunu söylüyor : Ben El Bab'ı hallettikten sonta sıra size gelecek. Tabii bunun muhatabı en fazla ABD... El Bab'a beklenen takviye yapıldı... Rusya'nın olaya dahil olmasıyla birlikte olay zaten bambaşka bir noktaya evrildi.

11 Oca 2017 - 10:44 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber