ABD Büyükelçiliği'nden saldırı uyarısı!

ABD Büyükelçiliği, Ankara’daki vatandaşlarını olası bir terör saldırısına karşı uyardı. Büyükelçilik sitesinin sadece İngilizce bölümünde yayımlanan mesajda Anıtkabir’in de içinde yer aldığı Bahçelievler işaret ediliyor

ABD

Büyükelçiliği’nin, Ankara Bahçelievler bölgesindeki Türk devlet binalarına karşı yapılabilecek bir terör saldırısına karşı kendi vatandaşlarını uyardığı ortaya çıktı.
 
Yayımlanan mesajda, bölgedeki potansiyel terörist saldırılara dair Büyükelçiliğin elinde bilgiler olduğuna yer verilirken ve Amerikalıların bölgeden uzak durmaları istendi. ABD Büyükelçiliğinin tehlikeli bölge olarak işaret ettiği alanda Anıtkabir, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve bakanlıkların da içinde olduğu birçok devlet binası yer alıyor.
 
ABD Büyükelçiliği, 11 Mart’ta “ABD Vatandaşlarına Güvenlik Mesajı” başlığı altında Ankara’daki vatandaşlarını uyardığı ortaya çıktı. Büyükelçilikten yayımlanan mesajda, “Türk hükümeti binaları ve konutlarına potansiyel bir terörist saldırısına dair bilgiler olduğu” bilgisine yer verilirken, Amerikalılar’dan bölgeden uzak durmaları istendi.
 
SADECE İNGİLİZCE YAYIMLANDI
 
Büyükelçiliğin tehlikeli olarak adlandırdığı Bahçelievler bölgesinin, 17 Şubat’ta asker ve sivillerden oluşan 29 yurttaşın yaşamını yitirdiği Merasim Sokak’a 3 kilometre mesafede bulunuyor. Büyükelçilik resmi sitesinde yayımlanan mesajın, sadece İngilizce olarak yayımlanması ve benzer bir mesajın elçiliğin Türkçe sayfasında yer almaması da dikkat çekti. Terörist saldırı olabilir diye adlandırılan bölgede ayrıca Anıtkabir, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Dışişleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Ekonomi Bakanlığı, Sayıştay, Milli Kütüphane gibi devlet binaları yer alıyor.
 
Büyükelçilik ayrıca ABD vatandaşlarından, kendi kişisel güvenlik planlarını gözden geçirmelerini, yerel olaylardan haberdar olmalarını ve Büyükelçiliğin yönergelerini takip etmelerini önerdi. Mesajda ayrıca olası bir saldırı durumunda, ABD vatandaşlarının kullanabileceği diğer elçiliklerin iletişim bilgilerine yer verildi.

13 Mar 2016 - 12:32 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber