AB'den Cerablus açıklaması

Avrupa Birliği (AB) DAEŞ'e yönelik Fırat Kalkanı  Operasyonuna ilişkin, bazı basın organlarında çıkan, kendilerine atfen,  "Operasyon DAEŞ ile sınırlı olmalıdır" ifadesini yalanlayarak, "Askeri  operasyonlara ilişkin yorum yapmıyoruz" açıklamasını yaptı

ABsözcülerinden Alexandre Polac, günlük basın toplantısında konuya  dair soru üzerine, "Askeri operasyonlara ilişkin yorum yapmıyoruz" dedi. Sözcü,  geçen hafta AB'nin Suriye'ye ilişkin bir bildiri yayımladığı ve bu bildiride  Halep'te şiddetin artmasının kınandığı ve siyasi geçiş çağrısının yinelendiğini  hatırlattı. Polac, AB tarafından "Operasyon DAEŞ ile sınırlı olmalıdır" şeklinde  bir açıklama yapılmadığını söyledi. NATO yetkilileri ise, operasyona  ilişkin bir soruya verdikleri yazılı cevapta, şu aşamada bir değerlendirme  yapmayacaklarını ifade ederek, ittifakın Suriye'ye ilişkin pozisyonunun geçen ay  yapılan NATO Zirvesine sonunda yayımlanan bildirinin 27. ve 28. maddelerinde  ifade edildiğini hatırlattı. 
 27. maddede, NATO'nun Suriye'de devam etmekte olan krizden endişe  duyduğu ve bu konuda tetikte olduğu ifade edilerek, "NATO topraklarını ve  sınırlarını her türlü tehdide karşı korumada ve Suriye'deki savaştan kaynaklanan  zorlukları ele almadaki kararlılığımızı ve bu bunlara olan tam bağlılığımızı  yineliyoruz" denildi. 28. maddede ise, Suriye'de siyasi geçiş çağrısı yapıldı.

24 Ağu 2016 - 15:19 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber