9 bin FETÖ ihbarı!

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi bünyesinde kurulan "Olağanüstü Hal İhbar Komisyonu"na 15 Temmuz sonrası FETÖ'ye ilişkin 21 bin ihbar yapıldı

DAHA sonra komisyon, değerlendirilebilir ya da şüpheli olarak  belirlenen bilgileri, ayrıntılı inceleme ve soruşturma amacıyla kategorilerine  göre, İzmir Adliyesindeki Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda bu konuları  soruşturan savcılara iletiliyor. Savcılık talimatıyla, güvenlik güçlerinin  operasyonlarına temel teşkil edecek ilk bilgileri oluşturuyor.
Anlık ihbara mobil ekip 
"Olağanüstü Hal İhbar Komisyonu"na gelen ve acil, anlık  değerlendirilmesi gereken ihbarlara yönelik olarak da Terörle Mücadele Şube  Müdürlüğü bünyesinde görevli ve aynı zamanda komisyona bağlı çalışan terör  polislerinden oluşan 20 mobil ekip hizmet veriyor. Ekipler, komisyonun  yönlendirmesiyle acil konulara anında müdahale ediyor. 
  3 ayda 21 bin ihbar 
İzmir'de "Olağanüstü Hal İhbar Komisyonu"nun faaliyete geçmesinin  ardından, "Polis İmdat", "Jandarma ihbar", "Terör İhbar", BİMER, savcılık ve  elektronik posta üzerinden gelen 21 bine yakın değerlendirdiği bildirildi. Titiz  incelemeden geçirilen ihbarlardan yaklaşık 9 bininin değerlendirilmeye alındığı  ve ayrıntılı olarak araştırıldığını ve bir çoğunun da operasyonlara temel teşkil  etmesi için değerlendirildiği öğrenilirken, asılsız ihbarlarla mağduriyetlerin  yaşanmaması için de yoğun çaba gösterildiği kaydedildi. 
İhbarlar arasında, boşandığı eşini, ayrıldığı, sorun yaşadığı iş  yerinin patronunu ya da amirini, alacak-verecek sorunu yaşadığı kişiyi de "örgüt  üyesi" olarak bildirenlerin de bulunduğu, bu kişilerin tespit edilerek,  haklarında "suç uydurmak ve iftira atmak" suçlamasıyla işlem yapıldığı aktarıldı. 
Yetkililer bunun bir örneğinin, trafik kazasında babasını kaybeden bir  kişinin, araç sürücüsünü bazı düzmece belgeler hazırlayarak, "FETÖ üyesi" olarak  ihbar ettiğini, yapılan incelemede gerçeklerin ortaya çıkarıldığını ve iftirada  bulunan kişinin tutuklandığını hatırlattı.
Güvenlik güçlerinin 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası  sürdürdükleri çalışmalarda, İzmir'de 3 bin 867 kişiyi gözaltına aldıkları,  bunlardan bin 525'inin tutuklandığı, bin 161'inin ise adli kontrol şartıyla  serbest bırakıldığı bilgisi paylaşıldı.
Halen gözaltındaki 1181 kişinin ise işlemlerinin emniyet ve jandarma  ekiplerince sürdürüldüğü belirtildi.

23 Eki 2016 - 11:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber