8 PKK deposu bulundu

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde jandarmanın 3 ayrı bölgede düzenlediği operasyonda, terör örgütü PKK'ya ait, bir sığınak ve 8 depo bulundu. Örgütün Ege açılımı kapsamında oluşturulduğu belirtilen sığınak ve depolarda, çok sayıda silah, el bombası ile patlayıcı düzeneği ele geçirildi.

İZMİR Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kemalpaşa İlçesi'nde 3 ayrı bölgede operasyon düzenledi. Jandarma ekiplerinin Vişneli Mahallesi'ndeki ormanlık alanda tespit ettiği depoda, 2 av tüfeği ve bunlara ait 585 fişek ile çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi. Yine aynı bölgede yer altında 3 kişinin barınabileceği bir sığınak ve çevresinde 5 depo daha tespit edildi. Depolardaki aramalarda, MP-5 makineli tabanca, bu silaha ait, 9 milimetre çapında 142 mermi, üç MP-5 şarjörü, komando bıçağı, el feneri, kamuflajlı askeri ve sivil elbise, 2 sırt çantası, 4 uyku tulumu, 2 piknik tüp, 176 konserve ile çok sayıda pil ile yaşam malzemesi bulundu. 
Bağyurdu, Ovacık ve Sarılar mahalleleri kırsalında sürdürülen arama tarama faaliyetinde ise 2 depo daha bulundu. Burada yapılan aramalarda ise toprağa gömülü patlayıcı madde düzeneği, 3 el bombası, 7 elektrikli fünye, bir kaleşnikof piyade tüfeği ve buna ait 11 şarjör ile 557 fişek, 208 tabanca fişeği, 2 düdüklü tencere ve bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi. 
Jandarma ekiplerince imha edilen bir sığınak ve 8 deponun, terör örgütü PKK mensuplarınca Ege açılımı kapsamında hazırlandıkları belirlendi.
Ekiplerin, geçen 23 Şubat'ta Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı'na yapılan roketli saldırı sonrası terör örgütü PKK'nın Ege açılımı faaliyetlerine yönelik kırsal alanda 359 operasyon ve arama tarama faaliyeti gerçekleştirdiği, Bayındır, Torbalı ve Buca ilçeleri kırsalında örgüte ait tüm sığınak ve depoların bulunarak imha edildiği bildirildi. Ayrıca Kemalpaşa'daki son operasyonlarla terör örgütü PKK'nın Ege açılımı yapma çalışmalarının çökertildiği kaydedildi.
İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda, terör örgütü PKK'nın Ege açılımının sorumlusu olduğu bildirilen H.D. de 17 Kasım'da düzenlenen operasyonda, Bornova İlçesi'nde bir sığınakta yakalanmıştı.

03 Ara 2016 - 18:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber