'75 bin icra dosyası var'

Antalya Barosu Alanya Temsilciliği Başkanı Osman Doğan, 300 TL borcunu ihmal ettiği için cezaevine giren insanlar olduğunu söyledi

ANTALYA Barosu Alanya Temsilciliği Başkanı Osman Doğan, 259 bin 664 nüfuslu Alanya'da 75 bin kişinin icralık olduğunu açıkladı. Alanya'daki 3 icra müdürlüğünden 65 bin dosyanın 2013 yılına devrettiğini söyleyen Doğan, "Son 10 yılda binlerce icra dosyası hazırlandı, bir çoğu ödenerek kapatıldı. Ama kapatılmayan 65 bin dosya günümüze kadar geldi ve 2013 yılına aktarıldı. 2013'ün ilk 4 aylık döneminde icrada 10 bin yeni dosya açıldı. Bu dosyalarla birlikte icra müdürlüklerindeki dosya sayısı 75 bine yükseldi" dedi.
'ZENGİN SÜREKLİ ZENGİNLEŞİYOR'
Ekonomik tablonun çok kötü olduğunu ifade eden Doğan, "Biliyoruz, sokaktaki insanın cebinde para yok. Ama zengin sürekli zenginleşiyor, malını mülkünü arttırmaya devam ediyor. Orta gelirli insan da yoksullaşıyor. Alanya'da bir çok insan, başka bir insandan alacaklı. Borçlu insanların çoğunun dükkanı, evi ve arabası var. Arabasını veya dükkanını satıp, borcunu ödemek yerine 'Para yok' diyerek borcunu erteliyor, böyle vakit kazanmaya çalışıyor. Bir insanın 300 TL borcu oluyor, bu rakamı taksitle ödeyeyim demiyor, sonra o borç katlanıp 5 bin TL olunca cezaevine düşüyor. Ama o insan günlük 15 TL'ye sigara alıp, içebiliyor. 'Borç yiğidin kamçısıdır' şeklinde bir atasözü var. Bu sözü unutmamalıyız. Herkes sözünü tutup, borcunu ödemelidir" dedi.

#

19 Nis 2013 - 00:40 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber