'726 bin TL kül oldu'

Alanya İtfaiye Müdürü Oral son 6 ayda gerçekleşen yangınlarla ilgili bilgi verdi

Günay AKTAŞ

ALANYA İtfaiye Müdürü Mehmet Oral, son 6 ay içerisinde gerçekleşen yangınlar hakkında bilgi verdi. Oral 2013 yılının son 6 ayında toplamda 150 yangının meydana geldiğini ve bu yangınlarda oluşan maddi hasarın toplamda 726 bin TL olduğunu belitti. “Bir yangın gördüğünüzde ‘177’yi birileri aramıştır’ diyerek aramamazlık yapmayın” şeklinde konuşan Oral, “Herkes birbirinin üzerine görevleri yükleyebilir fakat, yangın anında 177 ya da 112'yi arayarak yangın olduğunu belirtiniz. Örneğin tehlikeli bir şekilde piknik yapan vatandaşlar varsa bunları bildirebilirsiniz” dedi. Yangınların çoğunluk olarak ihmal sonucu meydana geldiğini dile getiren Oral, “2013 yılının ilk 6 aylık istatistiklerine baktığımızda 53 bina yangını, 14 araç yangını, 45 orman, fidanlık yangını, 2 atölye yangını, 5 odunluk yangını görülmekte. Vatandaşlarımızın daha çok dikkatli olmalarını öneriyoruz. Vatandaşlarımıza sigaralarını söndürmeden atmamalarını, araba egzozuna dikkat etmelerini ve cam şişeleri ortalık yerlere özellikle ormanlık alanlara atmamalarını öneriyoruz. Biz bireylerin bu konularda duyarlı olmasını diliyorum” dedi.

29 Tem 2013 - 00:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber