500 derece sıcaklıkta oruç tutuyorlar

Siirt’te 500 santigrat derece sıcaklığa ulaşan ocakların başında gün boyu demir döven ustalar, büyük zorluklara rağmen oruç tutmayı aksatmıyor

SİİRTLİ demirciler, kor ateşlerin yandığı ve sıcaklığın 500 santigrat dereceye ulaştığı ocakların önünde çalışarak, büyük zorluklara rağmen günde 16 saat oruç tutuyor. Hem işlerini hem de ibadetlerini aksatmamak için büyük fedakarlık gösteren sıcak demir ustaları, gün boyu kızgın demirlere çekiç sallıyor. Kentteki Bakırcılar ve Demirciler Çarşısı’ndaki 20 metrekarelik iş yerinde 30 yıldır sıcak demir döven Abdulvahap Atınç (44), zorlandıklarını ancak ne işlerinden ne de ibadetlerinden vazgeçtiklerini belirtti. Ramazan aylarında çok zorlandıklarını anlatan Atınç, “Halen köylülerin talep ettiği orak, balta, keser gibi bağ ve bahçe işlerinde kullanılan tarım aletler yapıyoruz. Onun dışında başka işler kalmadı. Bu meslek dede ve babadan kalma meslektir” dedi. 
İsmet Batur adlı müşteri ise oruçlu halde çalışmanın çok zor olduğunu anlatarak, özellikle de sıcak demir döven ustaların Ramazan ayında bin bir güçlükle çalıştığını görmenin kendilerini etkilediğini dile getirdi.
Feyat Saldıran adlı müşteri de sıcak demir ustalarının işlerinin çok güç olduğunu belirterek, “Allah Ramazan’da çalışana sabır ve kuvvet versin. Ramazan’da çalışmak güzeldir. Herkes 500 derece sıcağın altında çalışamaz” diye konuştu.

# Siirt

30 May 2017 - 11:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber