5 PKK'lı yakalandı, 3 PKK'lı öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetlleri, Diyarbakır Hani-Lice'de 3 PKK'lının yakalandığını ve 3 PKK'lının öldürüldüğünü ve Bingöl Kiğı'da da 2 PKK'lının yakalandığını açıkladı

BİTLİS Tatvan'da, devam eden operasyonda 1 lav tanksavar silahı, 200 biksi fişeği, 2 Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 30 metre saniyeli fitil, iki adet hücum yeleği ve toprağa gömülü vaziyette plastik su deposu içinde bir ton gıda maddesi ele geçirildi.

Şırnak merkezindeki  operasyonda; 1 Kalaşnikof piyade tüfeği, 4 roketatar mühimmatı, 104 kg amonyum nitrat, 1.250 m kablo, 1 büyük tüp, 11 piknik tüpü, çok sayıda büyük pil, 1 tonluk boş depo, 4 akü, 2 güneş paneli, 3 el yapımı patlayıcı düzeneği, 1 tuzaklanmış su sebili, 1 tuzaklanmış bidon, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda malzeme, ilk yardım malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi. Diyarbakır Hani-Lice'de, devam eden operasyonda dün  3 PKK'lı terörist yakalandı. Düzenlenen hava harekatı ile 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. 1 kalaşnikof piyade tüfeği, 1 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 30 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 15 m kablo, tarım ilaçları, 3 el bombası, terör nitelikli ikiz plaka eylem istihbaratından aranan bir araç ele geçirildi. Bingöl Kiğı'daki  operasyonda;  PKK'lı 2 terörist yakalanırken 2 kalaşnikof piyade tüfeği, 8 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 4 el bombası, 2 gündüz dürbünü, 1 büyük telsiz, 1 küçük telsiz, muhtelif dijital ve elektronik malzeme, 1 kar elbisesi, muhtelif yaşam ve ilk yardım malzemesi ve 8 kod tablosu ele geçirildi. MardinMazıdağı ve Derik'teki operasyonda 2 M-79 bombaatar silahı, 6 kg TNT, 4 roketatar mühimmatı, 20 roketatar sevk fişeği, 12  81 mm havan mühimmatı, 1 havan nişangahı, 2 pil bloğu, 2 ateşleyici düzenek, 600 m kablo, 2 adet piknik tüpü, muhtelif yaşam malzemesi, 1 kutu fünye, 200 büyük pil, 400 m kablo, çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirildi ve ve 1 adet el yapımı patlayıcı düzeneği tespit imha edildi.  Şırnak Güçlükonak'taki arazi aramasında; 500 biksi makineli tüfek fişeği, 1000 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği ele geçirildi.

29 Mar 2017 - 14:58 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber