5 bin yeni korucu alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğu ve güneydoğudaki kanaat önderleri ve STK temsilcileriyle yaptığı toplantıdan 5 bin ilave korucu alınması kararı çıktı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın dün doğu ve güneydoğudaki STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle yaptığı toplantıda korucularla ilgili önemli kararlar alındı. 5 bin yeni korucunun alınmasında uzlaşılırken, "güvenlik korucusu" adı verilecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün doğu ve güneydoğudaki 49 STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelmişti. Toplantıdan korucular hakkında önemli kararlar çıktı.
Erdoğan, toplantıda Irak'taki Musul Operasyonu ve Suriye'deki Fırat Kalkanı Harekatı hakkında bilgi verirken, Türkiye'nin haklılığını, kırmızı çizgilerini, olası bir göçün ve mezhep çatışmasının Türkiye'ye etkilerini anlattı.
STK temsilcileri ve kanaat önderleri de toplantıda söz alırken, onlar da bölgede devam eden operasyonları ve operasyonların bölgeye etkilerini anlattı.
5 BİN KORUCU ALINACAK
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, güvenlik önlemleri hakkında çalışmaları anlattı. Buna göre, Beştepe'deki zirveden çıkan karar sonucu, 5 bin korucu alınması ve 5 yılda bir devlete ödediği 4 bin liralık silah harcının alınmaması konusunda görüş birliğine varıldı.
İSİMLERİ DEĞİŞİYOR
Korucular için "geçici" ya da "köy korucusu" tanımı kullanılmayacak. Adları "Güvenlik korucusu" olarak tanımlanacak.
ÖZLÜK HAKLARINDA İYİLEŞTİRME
Korucuların sosyal ve özlük haklarında iyileştirme yapılacak. 55 olan emeklilik yaşının daha aşağıya inmesi 40 ya da 45 olması planlanıyor. Emekliye ayrılacak korucuların kadrolarına da akrabaları alınacak.

21 Eki 2016 - 12:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber