431 KADIN KORUNUYOR

Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Kadına şiddet Alanya'da da tavan yapmış durumda ve koruma altındaki kadın sayısı hızla artıyor

KERİM TOKSÖZ

ANTALYA Barosu Alanya Temsilciliği Başkanı Osman Doğan, Alanya'nın kanayan yaralarından birisinin de kadına şiddet olduğunu söyledi. 2012 yılının tamamında eşlerinden şiddet gören 372 kadının Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından koruma altına alındığını söyleyen Doğan "Bu rakam içerisinde bulunduğumuz mart ayı itibariyle 431'e yükseldi. Evden uzaklaştırma ve benzeri cezalara çarptırılan ancak şiddette ısrar eden 18 kişi 3 ay hapse mahkum oldu" dedi.

'ŞİDDETİN NEDENİ EKONOMİK SIKINTI'

ALANYA'DA kadına şiddetin nedenlerinin çoğu ekonomik nedenlerden kaynaklanan şiddetli geçimsizlik, arkadaş çevresi ve dedikodu olduğunu vurgulayan Doğan "Türkiye'nin bir çok yerinde şiddet gören kadınlar korunamıyor. Ancak Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı, her alandaki başarılı çalışmalarını bu alanda da uyguluyor. Bu açıdan Başsavcılığımızı ve Alanya yargısını kutlamamız gerekir. Erkeklerin eşlerine şiddetle değil, sevgiyle yaklaşmalarını diliyorum" dedi.

BUGÜN 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Kadınların bu özel gününde en acı haberi, Antalya Barosu Alanya Temsilcisi Osman Doğan verdi. Eşinden şiddet gören 372 kadının 2012 yılında koruma altına alındığını açıklayan Doğan, bu rakamın 8 Mart 2013 itibariyle 431'e yükseldiğini söyledi. Doğan, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koruma altına aldığı 431 kadından 18'inin eşinin, karara uymadığı gerekçesiyle tazyik hapse çarptırıldığını ifade etti. Doğan, şiddetli geçimsizlik nedenlerinin ekonomik sıkıntı, aileler arasında dedikodular ve arkadaş çevresinin de etkili olduğunu söyledi.

‘ŞİDDET DEĞİL SEVGİYLE YAKLAŞIN’
Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Alanya'da başarılı işlere imza attığını söyleyen Doğan, "Bu konuda Cumhuriyet Başsavcımızı, Cumhuriyet Savcıları'nı, hakimlerimizi, jandarma ve polisimizi kutlamak gerektiği düşüncesindeyim. Türkiye'nin birçok yerinde, şiddet gören kadın, şikayetine rağmen koruma altına alınmıyor ama Alanya'da bunun tam tersi bir durum yaşıyoruz. Bu hem bizim, hem de kadınlarımız için önemli bir olaydır. Tabi ki, kadınlarımıza dönük şiddetin hiç olmaması da en büyük dileğimiz. Evlilik yapan insanlar, önce birbirlerini sevmeli, saygı ve sevgisini göstermeli. Erkekler, eşlerine veya kadınlara şiddetle değil, sevgiyle yaklaşmalı" şeklinde konuştu.

#

08 Mar 2013 - 01:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber