29 polis için ağır müebbet istendi

15 Temmuz Darbe soruşturması kapsamında İstanbul’da ilk iddianame hazırlandı. 29 polis hakkında düzenlenen iddianamede, her polis hakkında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı Evliya Çalışkan’ın hazırladığı iddianamede darbe teşebbüsü eylemini durdurmak için, başta Cumhurbaşkanı ve Başbakan olmak üzere, üst düzey  devlet yetkililerinin FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne direnilmesi ve karşı konulması şeklindeki çağrı yaptıkları anlatıldı. 
‘Yalın el, çıplak ayak...’
İddianamede darbe girişimini engellemeye yönelik tüm çağrı ve ilgili amirlerin talimatlarına rağmen bazı emniyet mensuplarının örgüte yardım etmenin ötesinde, ülkenin geleceğine ve yaptığı göreve ihanet ettiği belirtilerek şöyle denildi: Doğru zamanda doğru yerde bulunan tek bir kişinin, dik bir duruşun, yerinde söylenen cesur bir sözün ve hepsinden önemlisi doğru ve yerinde kullanılan  tek bir kurşunun ülkenin kaderini çizdiği, kadınların kucaklarında çocuklarıyla kendilerini, tanklara, bombalara siper ettiği, erkeklerin kendini tankların önüne attığı,  yaşlısı genci, kadını erkeği velhasıl toplumun her kesiminden,vatandaşın yoksunluklar içinde  adeta yalın el çıplak ayak terör örgütüne kahramanlık ve direniş dersi verdiği  bir ortamda, TSK dışında devletin elindeki tek meşru silahlı güç olan Emniyet Teşkilatına mensup bir  kısım  personelin, çeşitli bahanelerle görev yerine gelmemek, terör örgütüne direnmemek, terör örgütüne direnen vatandaş ve kolluk görevlilerinin şevk ve cesaretini kırmak için mesaj, söz ve davranışlarıyla bozgunculuk yapmak türü eylemlerde bulumuşlardır.
Yardım etmediler
İddianamede şüpheli polislerin 15 Temmuz gecesi üstlerinden gelen direnme çağrısına uymadıkları ve personeline direnme yönündeki talimatlardan da haberdar etmedikleri anlatıldı. Vatandaşların darbeci askerlere müdahale etmek için yardım isteklerine karşılık vermedikleri gibi, polis memurlarına içeride kalıp direnmeden teslim olmaları konusunda uyarıda bulundukları anlatıldı. Şüphelilerin bu şekilde terör örgütü lehine bozgunculuk yaptıkları anlatıldı.
Erdoğan’ı koruyacak timi taşımadılar
Darbe gecesi Özel Harekat Müdürü, saat 22.30 sıralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı korumak üzere, Huber Köşküne, Özel Harekat Timinin sevk edilmesini istedi. Havacılık Şube Müdürü Mehmet Kurt, şüpheli polis Ender Küçükağ ile pilot Mehmet Barış Aktaş’ı helikopterle Özel Harekat Timini Huber Köşküne götürmek üzere görevlendirdi ancak şüpheliler “Özel Harekatçıları oraya götürürsek bu darbeciler bizi asar” diyerek talimata karşı çıktı. Şüphelilerin talimata uymamaları nedeniyle Erdoğan’ı korumak üzere, helikopter yerine, neredeyse tamamı kapalı olan karayoluyla Huber Köşküne gitmek zorunda kaldı.
‘Sakın askere karşı gelmeyin’
Şüpheli Şahin U., Gazi Polis Merkezinde görevli polis memurlarına asker polis merkezine gelirse zorluk çıkarmadan silahları teslim etmeleri, kesinlikle itiraza etmemelerin ve kapıları açmalarını söyleyerek askere silah sıkmamaları talimatını verdi.
‘ABD’den haber’
Şüpheli polis Muhammet I.’ın evinde yapılan aramalarda kulllanmış olduğu cep telefonunda Eagle isimli haberleşme programı bulunduğu ve burada “ABD’den haber Erdoğan’a darbe yapılacak” altında da 15 Temmuz 2016 gününe ait takvim yaprağının kayıtlı olduğu ortaya çıktı.
‘Yarın asker oluyoruz’
Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğünde Polis Memuru olarak görev yapan şüpheli İshak E. WhatsApp grubundan asker fotoğrafı paylaşarak “Bunların anlamını biliyor musunuz, yarın kamuflajları hazırlayın, yarın asker oluyoruz” şeklinde mesaj attı.

23 Eki 2016 - 09:38 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber