21 işçinin mucize kurtuluşu!

Soma'daki maden ocağında mahsur kalan işçilerden 3'ünün daha cesedine ulaşıldı, 10 yaralı hastanelere sevk edildi. 21 işçi ise madenden kurtarıldı

AFAD'dan yapılan son açıklamada 17 ölü, 11 yaralı olduğu, 200'ün üzerinde madencinin yer altında bulunduğu duyuruldu Eynez mevkisindeki bir kömür madeninde çıkan yangın sonrası madende  mahsur kalan işçilere ulaşmak için sürdürülen kurtarma çalışmaları devam ediyor. Madenden son olarak 21 işçi yürüyerek çıktı. İşçiler madenin sağlık  biriminde ayakta tedavi edildi. Dumandan etkilenen 10 işçi ise ambulanslar ve  özel araçlarla hastanelere sevk edildi. Madenden battaniyeye sarılı 3 ceset  çıkarıldı. Öte yandan madenden işçilerin çıkarılması sırasında bölgede toplanan  işçi yakınlarının bu bölgeye yüklenmesi nedeniyle zor anlar yaşanıyor. Bazı  vatandaşların cesetlerin yüzünü açmaya çalışması üzerine Jandarma ve güvenlik  ekipleri vatandaşları uzaklaştırmaya çalıştı. Madenden yürüyerek çıkan işçilerden bazılarının isimleri maden ocağı  önünde bekleyen vatandaşlara ilan edildi. Bu işçilerin isimleri şöyle: "Ahmet İnanç, Süleyman İnce, Vedat Kılıç, Onur Ergün, Halil İbrahim  Adak, Osman Yıldırım, Yusuf Emre Uğur, Eset Çevik, Mehmet Ali Dinçer, Zeki  Özdemir, Fazlı Barış, Serdar Güney, İnan Akbulut, Tolga Söğüt, Şakir Yakut, Recep  Karabulut, Veysi Yardımcı ve Cengiz Yıldırım."

GALERİ UZUNLUĞU 3.5 KİLOMETRE

 Öte yandan kurtarma ekiplerinin madenin galeri uzunluğunun 3,5  kilometreye yakın olması nedeniyle işçilere ulaşmasının zaman aldığı belirtildi.

AFAD: 17 ÖLÜ, 11 YARALI, 200'ÜN ÜZERİNDE

 AFAD'dan yapılan açıklamada 5 olarak açıklanan ölü sayısının 15'e yükseldiği bildirildi. Açıklamada 11 işçinin yaralı olduğu, 8 işçinin madenden yara almadan çıkarıldığı, 200'ün üzerinde işçinin de madende mahsur kaldığı kaydedildi.

TAKVİYE EKİPLER YOLA ÇIKTI

 İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı 10 psikoterapistin de Soma'ya  gittiği ayrıca İzmir'deki hastanelerin yoğun bakım üniteleri ve yanık tedavi  ünitelerinin hazırlandığı bildirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi de 20 kişilik uzman ekibin yanı sıra 1  malzeme aracı, 2 AKS aracı, 2 arazöz ve içinde suni teneffüs cihazı ve yedek  tüplerin de bulunduğu 1 tam teçhizatlı konteynerin Soma'ya doğru yola çıktığı  kaydedildi.

AFAD'DAN AÇIKLAMA YAPILDI

 Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) Manisa’nın Soma İlçesi’nde meydana gelen kömür ocağındaki patlamaya ilişkin yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. AFAD tarafından yapılan açıklamada, 4 araç ve 22 personelin Manisa’nın Soma ilçesine hareket ettiği belirtilerek şöyle denildi: "Yaşanan maden kazası sonrası mahsur kalan işçilerin kurtarılması çalışmaları kapsamında Başbakanlık AFAD koordinasyonunda İzmir’den 1 ambulans helikopter, İzmir İl AFAD Afet ve Acil Durum Birlik Müdürlüğü, Manisa İl AFAD ile Balıkesir İl AFAD Müdürlüklerine bağlı ekiplerimiz toplamda 4 araç ve 22 personel ile olay yerine sevk edildi. Ayrıca İzmir İl AFAD Müdürlüğü’nce bölgeye 1 adet lojistik çadır ve kurulum için ekip gönderilecektir. Zonguldak’tan 15 kişilik arama kurtarma ekibinin ve 300 kilogram ekipmanın bölgeye getirilmesi için yine Başbakanlık AFAD koordinasyonu ile Genelkurmay Başkanlığı’ndan temin edilen uçak saat 20.00 itibariyle Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı’ndan Önce Çaycuma sonrasında da Balıkesir’e gitmek üzere havalanmıştır. Arama kurtarma ekip ve ekipmanlarının Balıkesir’den bölgeye helikopterle sevk edilmesi planlanmaktadır. Gelişmeler Başbakanlık AFAD tarafından 7/24 takip edilmektedir." AFAD tarafından yapılan açıklamada, kömür madeninde yaşanan yangın sonrası mahsur kalan işçilerin kurtarılması çalışmalarını yerinde takip etmek amacıyla AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay’ın ilk uçakla olay yerine hareket ettiği bildirildi.

13 May 2014 - 23:32 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber