‘15 Temmuz tiyatro miyatro değildir’

İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal, 15 Temmuz’un arkasında ABD olduğunu gerçek bir darbe girişiminde bulunulduğunu söyledi

İSTANBUL Barosu Genel Kurulu dün başladı. Başkan Ümit Kocasakal konuşmasında, 6 yıldır başkan olduğunu belirterek, “Aday olmamamın asıl ve temel nedeni kesinlikle politika değildir. Ayrılış nedenim etik ve estetik nedenlere dayanıyor” dedi. Kocasakal, darbe girişimiyle ilgili de şunları söyledi:
‘İnfaz litesindeydim’
Türkiyeye gereken Yenikapı ruhu değildir, Türkiyeye gereken birinci meclis ruhu, anti emperyalizm temelinde Kuvay-ı Milliye ruhu. Demokrasilerde her şeye muktedir bir reis olmaz. 15 Temmuz, arkasında ABD emperyalizmi ve onun kuklasının olduğu bir darbe girişimidir. Bu böyle tiyatro, miyatro değildir. Bu gerçek bir darbe girişimidir. Ve Türkiye direkten döndü. Şimdi bu 15 Temmuz’da İstanbul Barosu’nun tutumunu bir kez daha hatırlatayım. Darbeci baro deniyordu. Kimin darbeci, kimin harbici olduğu ortaya çıktı. İstanbul Barosu o gece resmi internet sitesine bu konuda açıklama koyan tek kurumdur. Biliyorsunuz bendeniz, bu alçaklar başarılı olsaydı infaz edilecekler listesinde 21. sıradaydım efendim.”
Kimler yarışıyor?
Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Mehmet Durakoğlu, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar’ın adayı Several Ballıkaya Çelik, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu’nun adayı Ali Rıza Kaplan, Hukukun Üstünlüğü Platformu’nun adayı Mehmet Sarı ve bağımsız aday Ömer Kavilli başkan olmak için yarışıyor.
Tahir Elçi eylemi
Haliç Kongre Merkezi’nde iki gün sürecek olan İstanbul Barosu Genel Kurulu, Genel Kurul Başkanlık Divanı seçimi ile başladı. 5 adayın başkan olmak için yarışacağı genel kurulda yeniden aday olmayan mevcut başkan Ümit Kocasakal’ın konuşması sırasında ellerinde öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin fotoğrafını taşıyan bir grup avukat salona girdi. Grup “Tahir Elçi onurumuzdur” sloganı attı. Bu arada, genel kurul toplantısında karşıt görüşlü avukatlar arasında kısa süreli tartışmalar yaşandı. Çıkan arbede diğer avukatların araya girmesi ile büyümeden önlendi.

23 Eki 2016 - 09:40 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber