'14 Ağustos Ak Parti'nin kuruluş yıl dönümüdür'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım,Konuşmasında FETÖ'nün 14 Ağustos tehdidine sert bir dille cevap vererek, "14 Ağustos önemli çünkü 14 Ağustos Türkiye'ye efsaneler yaşan Ak Parti'nin 15. kuruluş yıl dönümüdür. Bu kuruluş yıl dönümünü Ak Partililere yakışır şekilde anacağız." dedi

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 7 Ağustos tarihi bir milat olduğunu belirterek, "7 Ağustos, dönüm noktasıdır. 7 Ağustos Pazar günü o muhteşem mitingle İstanbul’da Anadolu'nun her köşesi oradaydı, Mehmet Akif, Nazım Hikmet de oradaydı. Cumhur oradaydı Cumhurun reisi Başkomutan oradaydı. Biz hepimiz oradaydık, CHP’si, MHP, onların saygıdeğer parti başkanları ve parti mensupları da oradaydı. İstanbul'da ve bütün Türkiye’de hep birlikte dünyaya mesaj verdik. O mesaj, devletimiz milletimize aittir ve milletimiz birdir. Pazar günü, Türkiye büyük bir birlik, beraberlik, uzlaşma kapısını aramıştır. Bu uzlaşma zeminini bundan böyle özenle koruyacağız. Türkiye eşsiz bir mutabakata varmıştır. Bu mutabakat zeminini, gözümüz gibi koruyacağız. 25 gün meydanlardaki çığlığımızı duymayanlar dün birliğimizi gördüler. Eli kanlı darbecileri görmezden gelenler Türkiye'nin sesini duyabildiler, bedduacı terörist başı da onu kan dökmeye azmettirenler de dün Türkiye'yi, Türk milletinin ihtişamını gördüler. Türkiye'yi dize getirmek istyeenler millet nasıl olurmuş, bayrak ne demekmiş gördüler. Pensilvanya'daki terör örgütü başı için hala delil delil diyenler Türk milletinin talebini gördü. İstanbul'da demokrasi ve şehitler mitinginde 5 milyon vatandaşımız darbecilere en gür sesiyle karşı çıktı. Milyonlarca insanımızın kalbi de Yenikapı’da attı. O er meydanında bir, beraber iri olduk, birlikte Türkiye olduk" şeklinde konuştu.
Demokrasi ve hukuk için devlet, millet, hükümet olarak ve muhalefet olarak Yenikapı'da olduklarını anlatan Yıldırım, "CHP Genel Başkanı, MHP Genel Başkanı Genelkurmay Başkanıyla hepimiz oradaydık. Kanaat önderlerimiz sporcularımız da oradaydı. İşçimiz, işverenimiz, memurumuz, emeklimiz, amirlerimiz vardı. Kadınımızla erkeğimizle velhasıl 79 milyon vatan evladı ile hep oradaydık. Türkiye düşmanlarının karşısındaydık. Şimdi daha güçlüyüz, daha kudretliyiz" diye konuştu.
Başbakan Yıldırım, "27 Mayıs, 28 Şubat darbelerini içimiz kan ağlayarak hatırlıyoruz. 7 Ağustos’ta darbeler defterini açmamak üzere kapattık. Türkiye, 15 Temmuz’da darbeyi yendi. Çanakkale istiklal şehitleri gibi 15 Temmuz şehitlerimiz de aynı sebep için hakka yürüdüler. İzmirli Bursalı, Trabzonlu, Konyalı, Diyarbakırlı şehitlerimiz beraberce şehadet makamına yükseldi. Onlar bu toprakları bir kez daha vatan yaptılar. Bizi birleştirdiler, milleti biraraya getirdiler. 15 Temmuz gecesi demokrasi destanı yazanlar 7 Ağustos’ta yeni bir destan daha yazdı. Türktü, Kürttü, Araptı, Zazaydı, Gürcüydü, Aleviydi Sünniydi ama hep birlikte büyük bir Türkiye’ydi" ifadelerini kullandı.
“O terörist başı Türkiye’ye gelecek, hesap verecek”
“O terörist başı Türkiye’ye gelecek, hesap verecek” diyen Başbakan Yıldırım, “Türkiye’yi bombalatan, Meclis’i bombalatan, Türkiye’nin silahını Türk insanına doğrultan o adam hak ettiği cezayı mutlaka alacak. Şehit ve gazilerimizin kanlarının hesabını soracağız. O hayasız yalancıdan, eli kanlı katilden mutlaka hesap sorulacak. Buradan bir kez daha Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımıza, CHP Genel Başkanı ve Bahçeli’ye teşekkür ediyorum. AK Partili yol arkadaşlarıma, CHP’li vatandaşlarıma, MHP’li vatandaşlarıma her görüşten tüm vatandaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Darbeye gösterdikleri onurlu duruş için. Bütün medya kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Bu demokrasi tarihinde bir ilktir, silahlı darbeye karşı halkın gücünün nasıl galip geldiğini halkın gücü yazacak. Halkın gücünün tankın gücünden üstün olduğunu 15 Temmuz gecesi bir kez daha gösterdik” dedi.
Türkiye’nin dünyadaki itibarı için tüm enerjileriyle çalıştıklarını anlatan Yıldırım, Türkiye’nin dostluğunun herkes için hayati derecede önemli olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün Rusya’ya yaptığı ziyareti hatırlatan Yıldırım, Suriye başta olmak üzere bölgesel sorunların çok daha dikkatli bir şekilde ele alınacağını ifade etti. Başbakan Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Size söz veriyoruz ey şehitler, bu vatanı namert ve kalleşlere teslim etmeyeceğiz. Ruhlarını 1 dolar karşılığında satan müptezellere Türkiye’nin ruhunu teslim etmeyeceğiz. O karanlık gecede okunan salalar ruhumuzu nasıl bütünleştirdiyse sonsuza kadar bir ve beraber olacağız. Bütün siyasi partilerimiz, medyamız nasıl demokrasi cephesinde yer aldıysa daima bir olacağız. Bundan böyle bu asil milleti hiç ama hiçkimse bir yere sürükleyemeyecek. Hiçbir provokasyon kardeşliğimiz bozamayacak. Allah tuzaklarını başlarına çevirdi. O karanlık geceye teslim olmadığınız için bütün milletimize şükranlarımızı sunuyorum. Demokrasi, hukuk için istiklal için meydanlara koşanlar, yenilmedi, asla yenilmeyecek."
Darbeciler kaybettiğini, Türkiye'nin kazandığını belirten Yıldırım, "Paralel kaybetti, hukuk devleti kazandı. Devletine, Meclisine kurşun sıkanlar kaybetti. Birlikte başardık, birlikte destan yazdık. Önümüzdeki süreci de birlikte kardeşlik içinde sürdüreceğiz. İhanetin hesabını soracağız. Yolumuza güvenle devam edeceğiz. Türkiye’yi daha ileri ve kalkınmış bir ülke haline getireceğiz. Bugün demokrasi nöbetimizin 26. Günü, yarın demokrasi nöbetlerimize bir virgül koyuyoruz, Sayın Cumhurbaşkanımız Çarşamba gününe kadar nöbete devam dedi. Nöbete devam değil mi arkadaşlar? Bu millet büyük bir millet. Plastik tabureler üzerinde uyuyup nöbete devem eden yaşlılarımızın ellerinden öpüyorum. Kucağında bebekleriyle gelen anne babaların ellerinden öpüyorum. Meydanlardaki coşkuyu düşürmeyen kahraman gençlerimize selamlarımızı gönderiyorum. Biz gençlere dedik ki, bugünün gençleri apolitik, ülke sorunlarıyla ilgilenmiyor, ne kadar da yanılmışız. Bu karanlık geceyi aydınlatan bu yiğitler, o gençlerdi. Onlar bu kahpe girişimi, bedenlerini tanklara siper ederek şehadet şerbetini içerek durdurdular" diye konuştu.
Türkiye ve Türkiye ekonomisine güvenlerinin tam olduğuna dikkati çeken Yıldırım, “Darbe günü herkes panik olacak, para çekme makinalarında para kalmayacak diye propaganda yaptılar ama o gün her şey normal devam etti. Merkez Bankası piyasaya para bile sürmedi. Çünkü, vatandaş o görevi de yaptı. Hem darbeyi önledi hem de piyasaya para verdi. İşte böyle bir milletin alnından öpüyoruz” şeklinde konuştu.
Konut kredilerinde faizi düşürmek için çalışmalara başlandığını anlatan Yıldırım, tüketici kredilerinde de taksit sayısının artırılacağını ve vatandaşların ödeme şartlarının da iyileştirileceğini ifade etti.
Öğretmen ve polis adaylarına müjde veren Yıldırım, “Önümüzdeki ay Milli Eğitim Bakanlığı, 15 bin sözleşmeli öğretmen alacak. Ayrıca, İçişleri Bakanlığımız 10 bin yeni polis alacak. Şimdiden göreve atanacak öğretmenlerimize ve polisimize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Bireysel emeklilik sisteminin de otomatik hale getirileceğini söyleyen Yıldırım, “Bu sistemin hayata geçmesiyle önümüzdeki yıllarda en az 90 milyar tasarruf sağlayacağımızı tahmin ediyoruz. Türkiye Varlık Fonu’nun kurulmasına da karar verdik, bununla ilgili tasarıyı da Meclise gönderdik. Böylece büyük yatırımlar kaynak sıkıntısı yüzünden gecikmeyecek” dedi.
Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın çiftçiler için önemli bir karar aldığını belirten Yıldırım, gecikmiş kredi borçlarının yeniden yapılandırılacağını söyledi.
Üreticilerin mağduriyetini gidermek için tarım sigortalarının etkinliğinin de artırıldığına dikkati çeken Yıldırım, "Bir müjde de Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızdan. Esnafımız uzun zamandır teminatları ile ilgili sıkıntı çekiyor. Taşınmazları teminat olarak kullanamıyor. Bu teklifler taşınır mallar da artık teminat olarak gösterilebilecek. Bu nedir? Torna tezgahınız var, bunu da teminat olarak gösterebileceksiniz. Esnafımızın finansal erişimini de kolaylaştıracağız. Rekabet gücünü artıracağız" şeklinde konuştu.
FETÖ 14 Ağustos'u bekleyin diyor, 14 Ağustos önemli çünkü 14 Ağustos Türkiye'de göreve geldiğinden beri efsaneler yaşatan AK Parti'nin kuruluş yıl dönümü. Bu kuruluş yıl dönümünü AK Parti'ye yakışır şekilde anacağız, hep birlikte Genel Merkez'de olacağız" dedi.
Partililerden, “FETÖ gelecek hesap verecek” sloganlarının yükselmesi üzerine Başbakan Yıldırım, “Emin olun gelip hesap verecek” diye konuştu.
Romanya, Bulgaristan başmüfettişlerinin de aralarında olduğu, Balkanlardan gelen din adamları da grup toplantısındaydı.Bursa Yörük Türkmen Dernekleri Başbakan Yıldırım’a Osmanlı turası hediye etti.

09 Ağu 2016 - 14:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber