104 yaşında hayatını kaybetti

DEMİRTAŞ'TA 23 yıl muhtar olarak hizmet veren, kendisi gibi uzun yıllar muhtarlık yapan Hasan Akın’ın ve Demirtaş Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Akın’ın babaları ‘Asırlık Çınar’ Kerim Akın, 104 yaşında hayatını kaybetti

104 yaşındaki Akın, yakınları, sevenleri ve belde halkının yoğun katılımı ile Demirtaş Mezarlığı’na defnedildi. 1909 yılında doğan Akın, Demirtaş’a 23 yıllık muhtarlık hizmeti verdi. Kendisi gibi uzun yıllar muhtarlık yapan Hasan Akın ve Demirtaş Belediyesi Eski başkanı Mehmet Akın da babaları gibi beldeye hizmet verdiler. 8 çocuğu sahibi olan Akın’ın 25 torunu bulunuyor. Emekli Eğitimci oğlu Mustafa Akın babasının hayatını anlattı. ŞEHİT ÇOCUĞU İDİ Mustafa Akın babasının hayatını şöyle anlattı: Babam 1909 doğumlu. Kerim Ağalar’dan Hasan Efendi olarak anılan dedem, 17 Kasım 1912’de Balkan Harbi’nde şehit düştüğü zaman babam 3,5 yaşında imiş. Babamı, amcası Mehmet Ağa büyütüyor. 18 yaşına geldiği zaman babasından kalan eve taşınıyor. Kendini büyüten amcasına ölünceye kadar bakarak vefa borcunu ödüyor. Amcası da yanında ölüyor. Babam çiftçilikle hayatını sürdürüyor. İLK OKUYANLARDAN Bölgede eski ve yeni yazıyı okuyup yazabilen ilk insanlardan oluyor. Kurulan Halk Mekteplerine giderek yeni yazıyı öğreniyor. Böylece ilk okuyanlardan birisi oluyor. Asıl mesleği çiftçilik ama sonra muhtarlığa kadar ilerliyor. 1931’li yıllarda evlendi. Annem Eşşe, 1997 yılında 86 yaşında vefat etti. Annemin ölümün ardından babam kardeşim Mehmet Akın ile yaşamaya başladı. Son nefesine kadar kardeşim ile beraberdi. 1939’dan 1958’lere kadar muhtarlık yaptı. İhlaller yıllarında son buldu. ÇOK SEVİLİR SAYILIRDI Abim Hasan Akın da babam gibi uzun yıllar muhtarlık yaptı. Babam 104 yaşında idi. Ama aklı başındaydı. Demirtaş nahiye iken Nahiye Müdür Vekilliği yaptı. Herkes tarafından tanınan, sevilen bir insan olarak yaşamını sürdürdü. Demirtaş’ın dedesi, dayısı oldu. Gerek Alanya, gerek Gazipaşa’da da insanların sevgisini saygısını kazandı. Köyde yaşıyordu ama kültürlü idi. Günlük gazetesini son zamana kadar mutlaka okurdu. Okuyan aklı eren birisi idi. Ölünceye kadar hafızasını kaybetmedi. Herkesi tanırdı.

#

30 Tem 2012 - 03:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber