10 ton arşivine el kondu!

FETÖ’nün avukat yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan birçok ünlü avukat kayıplara karıştı. Örgütün ünlü hukuk bürolarından YKK’nın Gebze’deki arşivine el konuldu

FETULLAHÇI Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) avukat yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan birçok ünlü avukat kayıplara karıştı. Sabah'tan Nazif karaman'ın haberine göre operasyonda 12 avukat gözaltına alındı. Gözaltı kararı alınanlar arasında paralel yapının ünlü hukuk bürolarından olduğu iddia edilen YKK'nın ortakları da bulunuyor. Polis YKK'nın Gebze'deki 10 tonluk arşivine de el koydu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından başlatılan operasyon kapsamında, FETÖ davalarının ünlü avukatları; Nurullah Albayrak, Ömer Turanlı, Sıddık Filiz, Danyal Kılıçalp, Kemal Şimşek, Doğan Akkurt, Vural Ergül ve Fatih Doğan'ın da aralarında bulunduğu bazı avukatların şüpheli oldukları fakat adreslerinde bulunamadıkları öğrenildi. İstanbul Adliyesi'ndeki FETÖ'ye ilişkin soruşturma ve davalarda boy gösteren avukatların FETÖ darbe girişimi sonrasında kayıpları karışmaları manidar bulundu. Bu avukatlardan Danyal Kılıçalp'in Zekeriya Öz'ü aracı ile sınıra götürüp kaçmasına yardımcı olduğu iddia edilmişti. Ömer Turanlı ise STV kanalının daimi konuğuydu. Polisten kaçan bu avukatlar, sosyal medyada FETÖ lehine tweetler atıyorlardı.

10 TON ARŞİV
Diğer taraftan FETÖ'nün hukuk bürolarından olduğu iddia edilen ünlü avukatlık bürosu YKK'nın ortaklarının da arandığı öğrenildi. Bu kişilerin yurt dışına kaçdığı ileri sürüldü. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, YKK'nın Gebze'de arşivini ele geçirdi. 10 tonluk arşiv Gebze'den İstanbul'a getirildi. Arşiv, uzman polislerce incelenecek. Operasyon kapsamında YKK Hukuk Bürosu'nda çalışan avukatların da aralarında olduğu 12 avukat gözaltına alınarak İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Kaçak avukatlar hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı.

YKK'NIN DERİN BAĞLANTILARI
YKK, 16 yıl önce 50 bin TL sermayeyle kuruldu. Bir anda 40 yıllık avukatlık bürolarıyla yarışmaya başladı. Dünyanın en büyük hukuk bürolarından DLA Piper'la ortak oldu. İstanbul'daki Astoria alışveriş merkezinde 7 katı kapattı. Cüneyt Yüksel, Murat Karkın ve Muharrem Küçük isimli 3 avukatın soyadından oluşan YKK (YükselKarkınKüçük) Avukatlık Ortaklığı'nın kısa sürede bu kadar yükselmesinin perde arkasında 'derin paralel' bağlantılar olduğu iddia edildi.
İşadamı Reza Zarrab'ı yakalamasıyla gündeme gelen ABD New York Güney Bölge Hâkimi Richard Berman'ın YKK ile ilişkisi ortaya çıkmıştı. Berman'ın 2014'teki İstanbul ziyaretini, Paralel Yapı'nın ilişkide olduğu YKK Avukatlık Ortaklığı'nın planladığı belirlendi.

25 Tem 2016 - 11:41 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber