10 Ocak için geri sayım

ALANYA Gazeteciler Cemiyeti (AGC), 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü bir dizi etkinlikle kutlayacak.

Mehmet Ali Dim başkanlığında toplanan AGC Yönetim Kurulu, 10 Ocak Pazartesi günü saat 10.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunulacağını, ardından gazetecilerin topluca ağaç dikimi yapacağını duyurdu. AGC'nin bir diğer 10 Ocak etkinliği ise Bovling Turnuvası. Oba'da bulunan Universal Bovling'te gazeteciler arası bovling turnuvası yapılacak. 5 Ocak Çarşamba akşamı antrenman yapacak olan gazeteciler, 6 Ocak Perşembe akşamı turnuvaya katılıp, 7 Ocak Cuma akşamı ise final maçlarını yapacaklar. 10 Ocak akşamı ise Alanya'nın yerel televizyon kanalları ATV ve Kanal A'da '10 Ocak' özel programı yayınlanacak. Ortak yayında Alanya medyasının tanıtımı, AGC'nin faaliyetleri ve Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi'nde gerçekleştirilen 'Medya Paneli' izleyici ile buluşacak. 10 OCAK NEDİR? 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasa ile gazeteciler çok önemli sendikal haklar elde etti. Bu tarihten sonra 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı ve Basın Bayramı adlarıyla kutlanmaya başlandı. Ancak 12 Mart darbesi ile anayasal hakların bir çoğunda olduğu gibi gazeteciler de kazanılmış bir çok haktan yoksun kaldı. Bu nedenle 1972 yılından itibaren 10 Ocak'lar, Çalışan Gazeteciler Bayramı'ndan Çalışan Gazeteciler Günü'ne dönüştü.

#

04 Oca 2011 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber