‘Zengin aile arıyorum’

Erişime tekrar açılan evlatlık arayanların sitesinde dehşet ilan! 14 yaşındaki kız, “Zengin aile arıyorum, var mı beni almak isteyen?” diye soruyor

DAHA önce de haberlere gündeme getirdiği "evlatlikarayanlar" sitesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı başvurusu üzerine mahkeme kararıyla kapatılmıştı. Site, tekrar mahkeme kararıyla erişime açıldı. Evlatlık edinmek isteyenlerle çocuklarına bakamayacak durumda olanların birbirlerini bulduğu sitede “Sitemiz bazı şartlarla açıldı. Artık iletişim adresleri yer almayacak" denildi.

'KUZUM ÇOK TEHLİKELİ BİR İLAN'

Sitede yeni ilanlardan da yer aldı. En ilginci 14 yaşındaki Zara “Evde size yardım edebilecek iyi bir evlat olabilirim. Anadolu lisesinde okuyorum. Ailem benden memnun değil. Sanırım beni evlatlık vereceklerine inanıyorum. Zengin aile arıyorum. Var mı beni almak isteyen aile?” diyor. İlanın hemen altında Ayhan isimli kişi “Kuzum böyle ilan vermem sakıncalı. Bir bakmışsın seni evlat edinenler çocuk kaçırmadan yargııyor" diyerek Zara'yı uyarıyor.

YETER Kİ BİR AİLE ALSIN

Ailesinden habersiz hamile kalan bir kadın siteye ‘bebeğime acil aile arıyorum” başlığında “Bebeğimi doğurmama iki hafta kaldı. Evlatlık vermek istiyorum bekârım. Bakabilecek durumda değilim. Hiçbir beklentim yok. Bebeğime iyi bakacak aile arıyorum” ilanı verdi. Bu ilanın hemen altında “Ben bebeğinize çok iyi bakarım” cevabı yer alıyor.

EVLATLIK ÇOCUĞA NİKAH DÜŞER Mİ?

SİTEDE ilginç bir sorunun cevabı da aranmış. Hatice rumuzlu kişi, “Evlatlık alınan çocuğa nikah düşer mi? Evlatlık öz evlat gibi olur mu? Yani yanında başı açık gezebilir mi” şeklinde sormuş. Site yöneticisi sorunun cevabını dini yönden vermekten bile çekinmemiş. Soruyu “Evlatlık edinmenin dini bir yönü yoktur. Yani o çocuk yabancı olur. Nikah düşer, evlenilir. Yanında açık durulamaz” şeklinde cevaplamış.

10 Şub 2014 - 14:57 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber