Zamlı hakim maaşı 8 bin 132 lira

Muhalefetin 12 Ekim'de yapılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) "seçimi rüşveti" diyerek eleştirdiği görevdeki hakim ve savcılara 1155 lira seyyanen zam maddesi TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi

MUHALEFETİN 12 Ekim'de yapılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) "seçimi rüşveti" diyerek eleştirdiği görevdeki hakim ve savcılara 1155 lira seyyanen zam maddesi TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi. Düzenleme yasalaştığı zaman yeni hakim savcının maaşı 5 bin 88 liraya, 1. sınıf hakim ve savcıların maaşı 8 bin 132 lira olacak.

MUHALEFET EMEKLİLERE VE YARGI ÇALIŞANLARINA DA ZAM İSTEDİ

CHP ve MHP'liler emekli hakim ve savcılara da zammın yansıtılması ve zabıt katipleri  başta tüm yargı çalışanlarına da zam yapılması, yargı tazminatı ödenmesini ve kamu avukatlarına da zam yapılmasını istediler. Aksi halde yargıdaki maaş uçurumunun ve adaletsizliğinin artacağı uyarısı yaptılar. Ancak, paket Ak Parti'nin sunduğu şekliyle ve AK Parti oylarıyla sadece görevdeki hakim ve savcılara 1155 lira seyyanen zam şeklinde geçti.

BOZDAĞ: BÜTÇE İMKANLARI İLE BU KADAR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ milletvekillerinin bu eleştirileri üzerine imkanların kafi olduğunu düşünmüyorum biz bunları bütçe imkanları içinde değerlendiriyoruz. elimizdeki parayla yapacağımız işe bakmamız lazım. Ben arzu ederdim ki, tüm kamu çalışanlarına iyi imkanlar sağlayalım. İnfaz  koruma memurları çok zor şartlarda çalışıyorlar. TBMM Genel Kurulu onlara bir iyileştirme yapıyoruz. Mesleğe yeni başlayan hakim maaşı 3 bin 942 liradan ( 7-1 derece)  1146 lira net artışla 5 bin 88 liraya yükselecek. 1. sınıf hakim savcılarının maaşları 6 bin 985 liradan  8 bin 132 liraya çıkacak"

BİRKAÇ YIL SONRA HAKİM SAVCI KAYNAĞI SADECE AVUKATLAR OLACAK

AK Partililerin değişiklik önergesiyle 2 yerine 3 yıl avukatlık yapanların sınavla hakim ve savcılığa sınavla geçişleri de Komisyon'da kabul edildi. Adalet Bakanı Bozdağ maddeyi savunurken, birkaç yıl içinde hakim ve savcılığa alım kaynağının sadece avukatlar olacağını açıkladı. Bozdağ,  "Avukatlar beş yıl kalınca yargıya geçişi istemiyorlar. Biz kademeli olarak daha çok avukat kaynağından hakim savcı alacağız. Birkaç yıl sonra  tamamen avukatlardan alım sistemine geçeceğiz" dedi.

13 Kas 2014 - 11:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber