''Zafer demokrasinin''

Sandık başına giden Özel Alanya Koleji öğrencileri temsilcilerini seçtiler

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ‘Demokrasi Eğitim ve Okul Meclisleri Yönergesi’ gereğince düzenlenen okul meclisi başkanlığı seçimleri sürüyor. Bu kapsamda Özel Alanya Koleji'nde okul temsilcisi olabilmek için dört öğrenci adaylığını koydular. Okul öğrenci temsilcisi olabilmek için öğrenciler önce arkadaşlarına projelerini anlattı ve sınıf başkanı seçildi. Sonra da okul temsilcisi olabilmek için aday oldular. Burak Tönget, Harun Yılmaz, Aziz Saruhan ve Ali Aşan’ın aday oldukları seçimlerde adaylar kendilerine tanınan süre içerisinde afiş ve sınıflarda yaptıkları tanıtım faaliyetleri ile propaganda çalışmalarını sürdürdü. Ayrıca adaylar, rehberlik servisinde görevli Zeliha Öğ moderatörlüğünde beşer dakikalık seçim konuşmaları yaptı. Demokrasi kültürünün önemini vurgulayan rehber öğretmen Öğ, “Çağdaş toplumların yönetim anlayışı demokrasi üzerine kurulu. Demokratik bir seçim için siz değerli öğrencileri oy vermeye davet ediyorum” dedi. Seçim günü propaganda yasağıyla birlikte, seçime yönelik reklam ve afiş çalışmaları sonlandırıldı.

SEÇİMİ TÖNGET KAZANDI

Öğrencilerin oylarını kullanmasının ardından Zeliha Öğ, Yunus Danaş ve Emine Örkmen’den oluşan seçim kurulu seçim sonuçlarını değerlendirdi. Okul genelinde katılımın yüzde 99 düzeyinde olduğu seçimi, oyların yüzde 62’sini alan Hemşirelik C sınıfı öğrencisi Burak Tönget kazandı. Okul müdürü Nevra Giyik, “Bu seçimlerde amaç öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, seçme-seçilme ile oy verme kültürü, katılımcı olma, iletişim kurabilme becerilerinin kazandırılması. Öğrencimiz Tönget’i tebrik ediyorum" diye konuştu.

23 Eki 2014 - 02:20 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber