Yürekleri sızlatan mücadele

Muğla'nın Dalaman İlçesi'nde, yatağa bağlı yaşayan kanser hastası Zeliha Kaplan'a eşi bakıyor

sEKİZ yıl önce beyninde tümör saptanan 55 yaşındaki Zeliha Kaplan, aynı yaştaki eşi işçi emeklisi İbrahim Kaplan'ın desteğiyle yaşam mücadelesi veriyor. Eşinin emekli aylığı ile geçindiklerini söyleyen Kaplan, harabeyi andıran evde hayırseverlerden yardım beklediklerini belirtti. Bakıma muhtaç olduğu için her işiyle eşinin ilgilendiğini kaydeden Zeliha Kaplan, emekli maaşıyla geçinemediklerini söyledi. Eşinin beyin ameliyatı olduğunu, tedavi gördüğünü açıklayan İbrahim Kaplan, "Eşimin sağ tarafı, kalçasının kırılması nedeniyle felç oldu. Evin ve eşimin bütün ihtiyaçlarını ben karşılıyorum. Emekli maaşım yetmiyor. Çalışmak istiyorum ama eşimi yalnız bırakamıyorum. Ev kiramı ödeyemiyorum eczaneye, bakkala borçlanarak idare ediyoruz. Hayırseverlerin desteği ile ayakta durmaya çalışıyoruz" dedi. Evde bakım ücreti alabilmek için başvurduğunu ancak maaş alması nedeniyle faydalanamadığını söyleyen Kaplan, evin koşullarının da rutubet nedeniyle uygun olmadığını sözlerine ekledi.

05 May 2014 - 12:47 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber