Yunanistan, Rus turistleri çekebilmek için vize kolaylığı sağlayacak

Türkiye ile Rusya arasındaki krizden yararlanan Yunan Seyahat ve Turizm Ajansları Birliği, Ruslara vize verilme işlemlerini hızlandırmayı planladıklarını açıkladı

YUNANİSTAN, Türkiye'nin Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından iki ülke arasında çıkan kriz ve Mısır'daki şiddet nedeniyle, tatil tercihlerini değiştirmek zorunda kalan Rus turistleri ülkelerine çekebilmek için vize işlemlerini hızlandırmayı planlıyor.

RUSLAR TATİL BÖLGESİ ARIYOR

Hürriyet'te yer alan habere göre; uçak düşürme krizi sonrası Rusya'nın Türkiye'ye ticaret ve turizm ambargosu uygulamaya başlaması ve Mısır'da bir Rus yolcu uçağının bombalanması nedeniyle Rus turistlerin yeni destinasyon aradıkları belirtiliyor.

YUNANİSTAN KRİZDEN YARARLANACAK

Yunan Seyahat ve Turizm Ajansları Birliği (HATTA) Başkanı Lyssandros Tsilidis, yaptığı açıklamada 2016 yılında en az 2 milyon fazladan Rus turist çekebilmek için bu ülke vatandaşlarına vize verilme işlemlerini hızlandırmayı planladıklarını dile getirdi.

Yunanistan'ın beklediği turisti çekebilmesi durumunda Gayri Safi Yurtiçi Hasılasının (GSYH) yüzde 1,1'ine denk gelen yaklaşık 2 milyar Euro fazladan kazanabileceği vurgulandı.

09 Ara 2015 - 22:40 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber