Yücel müjdeyi verdi

Son belediye meclisinde konuşan Başkan Yücel, Alanya'da engellilerle ilgili yapılan çalışmaların ülkete örnek oduğunu söyledi. Başkan Yücel, Nisan'da teleferiğe binileceğini de aktardı

ALANYA Belediye Meclisi yılın son toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Meclis Salonu'ndaki toplantıya Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlık etti. Toplantıya MHP Grubu'ndan Melike Nazifoğlu, Garip Kodal, Abdullah Sönmez, Hasan Basar, Abdullah Öztürk, AK Parti Grubu'ndan Alper Birer, Mustafa Keşoğlu, Gökçen Nazifoğlu ve Yusuf Hastürk'ün mazeret bildirere katılmadıkları toplantıya CHP Grubu eksiksiz olarak katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Alanya Belediye Başkanı Yücel, önce katılımcıların hafta sonu idrak edilecek olan Mevlit Kandili'ni kutladı. 
'YANGIN MERDİVENLERİ DENETLENMELİ'
Sonra söz verilen AK Parti Grup Sözcüsü Kerim Başkaptan da, Adana'nın Aladağ ilçesindeki yangına değindi. Başkaptan, "Bu vesileyle öğrenci yurtlarıyla alakalı Milli Eğitim bünyesi içerisinde teftişler yapılıyor olsa bile bu anlamda belki belediyenin de üzerine düşen birtakım teftiş yetkisi var mı? Bunun da araştırılmasında fayda var. Yangından kaynaklı ölümlerin birçoğunda yangın merdivenleri ciddi anlamda sıkıntılı. Bu anlamda mevcut binalardaki yangın yönetmelikleri ve yangın merdivenlerinin usulüne uygun olup olmadığının denetlenmesinde fayda var diye düşünüyorum" diye konuştu. 
'İŞ KAZALARI TERÖR KADAR ÖNEMLİ'  
CHP Grup Sözcüsü Erdoğan Toktaş da, "SGK ve TÜİK kayıtlarına göre ülkemizde her yıl bin 500 kişi iş kazalarından dolayı ölüyor. 8-10 kişi de yaralanıyor veya sakat kalıyor. Trafik kazalarında da yılda 3 binin üzerinde kişi ölüyor. Birçok kişi de yaralanıyor veya engelli olarak hayatını devam ettiriyor. Bunların toplamında yılda 3 bin 500-4 bin kişinin bir ülkeden bahsediyoruz. Bu sayıyla Avrupa'da birinci, dünyada üçüncü sıradayız. Bakılınca ülkemizin en büyük sorununun terör nedeniyle verilen şehitler olduğu görülüyor. Bunların kökünü kazımak için her türlü tedbiri almak ve çalışmak gerekiyor. İş güvenliği, iş vce trafik kazaları sorunu da en az terörizm mücadele kadar önemli olduğunu görüyoruz. Önlemler en etkili, caydırıcı şekilde alınmalı"
ifadelerini kullandı. MHP Grup Sözcüsü Mustafa Tuna da toplantının hayırlara vesile olmasını temenni etti. 
'BU BAŞARI HEPİMİZİN'
Daha sonra konuşan Başkan Yücel, "Engellilerle ilgili Alanya'da yapılanların Avrupa standartalarında ve ülkemize örnek olduğunun farkındayız. Bugün hepimiz bir engelliyiz. Ben de engelliyim. 100 metreyi 7 saniyede koşamam. Demek ki bir engelim var. Şehrimize her adımda attığımız adımda o insanlarla birlikteyiz. Onlar da bizimle. İstanbul'da 'Engelliler Haftası' ile ilgili yapılan uygulamalarda ve oradaki sempozyumda belediyemiz bir numaraydı. Bu da insana ve engelli bireylere verdiğimiz değerin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. 
Bu başarı hepimizin. İş kazalarıyla ilgili belediyenin tüm birimleri yönetmelik kuralları içerisinde tümünün takipçisi ve uygulayıcısı. Eğitimle ilgili Antalya bölgesinde sadece Alanya Belediyesi'nin Trafik Eğitim Parkı var. Yerel yönetimlerde yurtlarla ilgili bir değişikliğe gidiliyor. Bir yönetmelik hazırlığı var. Bunların da takipçisi olacağız" dedi.     
'BU BÖLGE CAZİBE MERKEZİ OLABİLİR'
Maddelerin oybirliğiyle kabul edildiği meclisin dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti'li Mehmet Şenli, Alanya Toptancı Hali ve teleferil projesiyle ilgili bazı sorular sordu. Bu sorulara Yücel, "Belediyenin mevcut halde 10 dönüm arazisi bulunuyor. Ben bir imar planı yapıp oradaki arazileri bir araya toplama yanlısıyım. Hal taşındıktan sonra bu bölge cazibe merkezi oluşturulacak bir bölge. Bunları tartışalım, değerlendirelim. Halin 2 yılda kalkması planlanıyor. İnşallah Nisan'da teleferiğe seninle yukarı çıkıp aşağı ineceğiz" diye cevap verdi.

06 Ara 2016 - 14:15 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber