YSK'dan yeni açıklama

YSK Başkanı Sadi Güven: Seçimlerle ilgili artık YSK'nın yargısal görevi başlamıştır. Bu yargı göreviyle ilgili artık yeni bir açıklama yapılmayacaktır

YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven,  seçimlerden sonra YSK'nın yargı görevinin başladığını belirterek, "Takdir  edersiniz ki tüm mahkemeler, yüksek yargı bakmış olduğu davalarla ilgili çıkarak  açıklama yapmaz" dedi. Sadi Güven, YSK'ya gelişinde gazetecilerin, CHP'nin Ankara Büyükşehir  Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili yaptığı başvuruları sorması üzerine,  Anayasa'nın YSK'ya birkaç görev verdiğini, bunlardan birisinin seçimlerin  yönetimi, diğerinin ise yargı görevi olduğunu söyledi. YSK'nın seçimlerin yapıldığı akşama kadar idari görevlerini  tamamladığını anlatan Güven, şunları kaydetti: "Bu dönemde seçime katılımın artırılması için yapılacak işlerle ilgili  eğitim konularında gerekli düzenlemeler, çalışmalar yapılmıştır. O dönemde neler  yapıldığını çok fazla bir şekilde kamuoyuna duyurduk. Ancak seçimlerden sonra şu  anda yapılan iş yargı görevidir. Takdir edersiniz ki tüm mahkemeler, yüksek yargı  bakmış olduğu davalarla ilgili çıkarak açıklama yapmaz. Sayın basın bizden  yargıyla, başvurularla ilgili açıklama bekliyorsa şu aşamada beklemesin. Çünkü  her dosyanın bir tarafı var. Onlardan öğrenebilirler."

07 Nis 2014 - 11:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber