'Yollar kan gölü!'

Sivas’ın Yıldızeli İlçesi’nin Yaraşbeli Mevkiinde bu sabah meydana gelen kazada, yolcu otobüsü, buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre 9 kişi öldü, 38 kişi de yaralandı. Türkiye üç gün önce Kayseri’den gelen şok otobüs kazası haberiyle sarsıldı. 21 kişi ölmüş, 29 kişi yaralanmıştı. Bir çok şey söylendi. Ortadaki en büyük gerçek, yolun buzlu, otobüsün ön lastiklerinin kabak olduğu idi. Bu sabah benzer acı haberi Sivas’tan geldi. 9 kişinin öldüğü kazada ilk belirlemelere göre suçlu yine kabak lastiklerdi. Bugüne kadar hep söyleniyordu "Yollar kan gölüne döndü" diye. Bugün ilk kez fotoğrafı çekildi. Yollar kan gölü

VAN'dan Ankara'ya giden Yıldırım Ayaz yönetimindeki 63 AS 600 plakalı yolcu otobüsü, Sivas-Ankara karayolunun Yaraşbeli mevkiisinde buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole devrildi.
Kaza ihbarının ardından bölgeye çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. Kazada, ilk belirlemelere göre 9 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı. Yaralıların bir kısmının yoldan geçen araçlarla, bazılarının ise ambulanslarla Sivas ve çevre ilçelerdeki hastanelere gönderildiği öğrenildi.  
Otobüsün altında kalan kişilerin çıkarılması için Sivas İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile diğer görevliler çalışma başlattı. Kaza yerine, otobüsün kaldırılması için vinç sevk edildi. Muavin Ahmet Ayaz, otobüste 42 yolcunun bulunduğunu, uyuduğu için kazanın nasıl meydana geldiğini bilmediğini söyledi. Otobüste, sürücü Ayaz'ın yanı sıra Selahattin Belin'in de şoför olarak görev yaptığı belirtildi.

LASTİKLER UYGUN DEĞİL  

Olay yerinde polis ekiplerinin yaptıkları ilk kontrollerde otobüsün ön lastiklerinin kışlık olmadığı ve diş derinliğinin de yetersiz kaldığı görüldü. Gece saatlerinde karla karışık yağmur yağan bölgede rüzgarın da etkisiyle sabah saatlerinde buzlanmalar olduğu görüldü. Olay yerine yaralı olmaya giden bir ambulansın da buzlanma nedeni ile kontrolden çıkarak bariyerlere çarparak kaza yaptığı öğrenildi. Kaza sonrasında karayolları ekipleri tuzlama çalışması yaptı.
"ŞOFÖR UYUYORDU"  
Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yaralanan Bedriye Topaç, otobüs şoförünün uyuduğunu iddia etti. Sivas Numune Hastanesinde tedavi altına alınan Topaç (37), şoförün arkasındaki 3 ve 4 no'lu koltukta oğlu Berdan Kaya (11) ile yolculuk yaptığını söyledi. Van'dan Ankara'ya gittiğini aktaran Topaç, kazanın, şoförün uyuması sonucu gerçekleştiğini ileri sürerek, "İlk sürdüğünde uyukluyordu, ikinci geldiğinde gözlerini ovuşturuyordu. Bir ara aklımdan 'böyle bir sorun var' diye 155'i aramak ve mesaj çekmek geçti. Şoför değişince içim rahat etti ama bir şey değişmedi, hepsi yorgundu" iddialarında bulundu.Uyuklayan ilk şoförün bir süre dinlendikten sonra yeniden direksiyon başına geçtiğini öne süren Topaç, şunları iddia etti: "Kazayı yapan ilk şofördü. Bir süre oturduktan sonra uyumaya gitti. Uyuma süresine uymadı, çok erken geldi. Hepsi yorgundu, ilk bindiğim andan itibaren bunu hissettim." Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu 9 kişi yaşamını yitirmiş, 30 kişi yaralanmıştı.


YARALI SAYISI 38

Sivas’ın Yıldızeli İlçesi yakınlarında devrilen otobüsteki yaralıların sayısı 38 olarak açıklandı. Yaralılardan 15’i Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, 11’i Sivas Devlet Hastanesi’nde, 4’ü Numune Hastanesi’nde, 4’ü Yıldızeli Devlet Hastanesi’nde, 4’ü de Yozgat Akdağmandeni Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Kazada yaralananlardan bazılarının isimleri şöyle:
Otobüs şoförü Yıldırım Ayaz (30), Aşık İşleyen (33), Alaattin Çelik (28), Beşir Eskemen(40), Ömer Eskemen (36), Yavuz Karademir, Veysel Narin (27), Kibar Çetin (3), Oğuzhan Zörer (22), Ümit Çeber (26), Seccad Uğurhasan (24), Çiğdem Yaş (25), Mehmet Emin Alış (33), Ekrem Alış (22), Ferizade Onar.

HAVA RÜZGARLI, YOL BUZLUYDU

ÖLENLERİN 4’ÜNÜN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Kazada aşamını yitirenlerin kimlik belirleme işlemi, Yıldızeli Devlet Hastanesi morgunda devam diyor. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda ölen 9 kişiden, 2’si çocuk 4’ünün kimlikleri belirlendi. Kimlikleri belirlenenlar şunlar:
Semanur Yaş (6), Dilan Yaş (8), Şevki Atmaca (57), Muzaffer Baran (51)
Hastanede tedavi altına alınan yaralılardan Aşık İşleyen kaza sırasında şoförün hemen arkasında oturduğunu belirterek, "Çok rüzgar vardı ve yolda buzlanma olduğu görülüyordu. Bir ara gözlerim daldı. Uyandığımda otobüsün sarsıldığını farkettim ve sonrasında da kaza oldu" dedi.
Diğer yolcular ise otobüsün olaydan 25 dakika önce dinlenme tesislerinde mola verdiğini ve ardından tekrar yola çıktığını dile getirdi. Yolcular, kaza sonrasında ise ekiplerin yaralıları taşımak için yoldaki buz nedeni ile yürümekte bile zorlandıklarını söyledi.
Öte yandan kazada ölenlerin kimliklerinin belirlenmesi çalışmaları devam ediyor.

27 Oca 2014 - 12:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber