Yoğun kar yağışı geliyor! İşte o tarih...

Türkiye yeni bir soğuk hava ve kar yağışı dalgasının etkisi altına giriyor. İstanbul'da önümüzdeki hafta salı ve çarşamba günü sulu kar ve kar yağışı bekleniyor. Ayrıca kar yağışı nedeniyle bazı illerde okullar tatil edildi. Ordu, Bolu, Karabük ve Artvin'de kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi

YURDUN iç ve doğu kesiminde devam eden kar yağışı önümüzdeki hafta İstanbul ve Ankara'da da görülecek... İstanbul'da gelecek hafta salı ve çarşamba günü sulu kar ve kar yağışı bekleniyor. Aynı tarihlerde Ankara ve pek çok ilde de kar yağışı görüleceği tahmin ediliyor.

Meteorolojinin uzun vadeli tahminlerine göre yarın (Perşembe) azalacak olan havasıcaklığı cuma gününden itibaren yükseliyor. Sıcaklıklar salı gününden itibaren ise düşmeye başlanıyor. 13 Aralık Salı günü yurdun büyük bölümünde kar yağışı bekleniyor. 


14 ARALIK'TA KAR VAR

14 Aralık Çarşamba günü İstanbul'da daha fazla kar yağışı bekleniyor. Aynı gün yurdun yine büyük bölümünde kar yağışı, buzlanma ve don uyarısı var. 

SICAKLIKLAR DA YAĞIŞ DA NORMALLERİN ALTINDA
CNN Türk Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli ise: Bu hafta sonu sıcaklıklar artıyor, ardından soğuk hava geliyor. Ayın 13, 14'ünden itibaren sıcaklıklarda sert bir düşüş var. Önce Marmara'da, Karadeniz'de ardından iç bölgelerde sıcaklık düşecek. Sıcaklıklar normallerin biraz altında ama yağış da normallerin biraz altında. Bu bize şunu anlatıyor. Kar yağışlarımız biraz daha fazla olabilir oransal olarak gelen yağışlara göre. Ama yağışın kendisi biraz daha az olacak gibi. Ocakta belki bir değişim olabilir" dedi.
Sürmeli, "İstanbul'a kar yağışı ne zaman sorusu üzerine ise "Ayın 13, 14'ünden itibaren olasılık var" diye yanıt verdi. 


İŞTE OKULLARIN TATİL OLDUĞU İLLER - 8 ARALIK PERŞEMBE
Ordu'nun Mesudiye ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle Mesudiye'de yarın eğitim öğretimin gerçekleştirilmeyeceği belirtildi.

Açıklamada, diğer ilçelerde eğitim öğretime devam edileceği kaydedildi.

BOLU

Bolu'nun Mengen ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.Bolu Valisi Aydın Baruş, yaptığı yazılı açıklamada, kentte etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle Mengen'de eğitime bir gün ara verilmesi kararı alındığını belirtti.

KARABÜK

Karabük merkez ve ilçelerinde devam eden kar yağışı nedeniyle kent genelinde örgün ve yaygın eğitim kurumları tatil edildi.

Karabük Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, sabah saatlerinde başlayan kar yağışının yarattığı olumuz koşullar nedeniyle merkez ve Safranbolu, Eskipazar, Yenice, Ovacık ve Eflani ilçelerinde örgün ve yaygın eğitim kurumları tatil edildi.

Öte yandan yine kent genelinde kamu görevlisi engellilerin, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince izinli sayıldığı, iznin kamuda çalışan hamile personeli de kapsadığı belirtildi.

ARTVİN

Artvin merkez, Borçka ve Murgul ilçelerindeki tüm okullarda eğitim-öğretime 8 Aralık Perşembe (bugün) bir gün süreyle ara verildi.  
Artvin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kar ve buzlanma nedeniyle Artvin merkez, Borçka ve Murgul ilçelerindeki tüm okullarda eğitim-öğretime 8 Aralık Perşembe (bugün) bir gün süreyle ara verildiği belirtildi.
Açıklamada, ayrıca il merkezi, Borçka ve Murgul İlçelerinde kamu kurumlarında görev yapan engelli ve hamile personelinde 08.12.2016 tarihinde 1 gün süre ile idari izinli sayılacağı kaydedildi.


ARDAHAN
Ardahan'da yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle Posof, Damal ve Hanak ilçelerinde eğitime bir gün süreyle ara verildi. 
Posof'ta etkili olan kar yağışı ve fırtına nedeniyle birçok köy yolu ile karayolları kapandı. Posof'u Damal ilçesine bağlayan deniz seviyesinden 2550 metre yükseklikteki Ilgar Dağı geçidi bugün saat 06.00'da, Ardahan- Şavşat Karayolunun ise saat 07.30 itibariyle ulaşıma kapandı. Yoğun kar ve fırtına nedeniyle Posof, Damal ve Hanak ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. 
Doğu'da dondurucu soğuklarda etkisini sürdürmeye devam ediyor. Ardahan'ın Göle ilçesi dün gece sıfırın altında 24.6 derece ile Türkiye'nin en soğuk yerleşim birimi oldu. Termometreler Ağrı'da sıfırın atlında 18.6, Palandöken Dağı'nda 18.5, Erzincan'ın Sakaltutan geçidinde 16.8, Ardahan'da 16, Erzurum'da 13.4, Kars'ta 11 dereceyi gösterdi.

08 Ara 2016 - 09:47 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber