Yoğun bakımda yeni uygulama

Sağlık Bakanlığı, yoğun bakım servislerinde yatan hastaların yakınlarının daha kolay bilgiye ulaşabilmesi için harekete geçti. 7 ildeki pilot uygulamada hastanelerin yoğun bakım ünitelerinin önüne özel birim kuruldu. Hasta yakınları burada görevlendirilecek doktor aracılığı ile sürekli bilgi alabilecek

YOĞUN bakım servisinde hasta yakınlarının bilgi alamama sorunu sona eriyor.
Sağlık Bakanlığı, 7 ildeki 8 hastanede pilot uygulama başlattı. Uygulama kapsamında yoğun bakım servislerinin girişine özel bir birim kuruldu. Bu odalarda sürekli doktor ve sekreter bulunacak. Hasta yakınları, bu sayede yoğun bakımdaki tedavi süreci hakkında bilgi sahibi olabilecek.
Pilot hastanelerden biri de konya eğitim ve araştırma hastanesi. Hastanenin Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Ali Eryılmaz, uygulamayla ilgili şunları söyledi: 
“Kapıda bu iş için oluşturulmuş sekreteryamızda derdini anlatıyor. Hasta hakkındaki bilgiler oluşturulduktan sonra hasta sahibi ile doktoru yoğun bakımın girişindeki kendileri için hazırlanan özel mekanda istedikleri kadar bilgi alıp endişelerini giderebiliyorlar.”

HASTA YAKINLARI UYGULAMADAN MEMNUN
Ameliyat ve yoğun bakımdaki yakınlarından bilgi alma konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirten hasta yakınları da uygulamadan memnun. 
Yoğun bakım için özel birim uyulaması, Konya'nın yanısıra Kocaeli, İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara ve Edirne'de de hayata geçirildi.

21 Kas 2016 - 11:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber