Yine haddini aştı!

Alman gazetesine konuşan teröristbaşı Müslim, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'de köşeye sıkışan DAEŞ'e zaman kazandırmaya çalıştığını iddia ederek Türkiye'yi karalamaya çalıştı

TÖRÖR örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin elebaşı SalihMüslim, Alman Süddeutsche Zeitung gazetesine verdiği mülakatta haddini aşan ifadeler kullandı.
El Bab ve çevresindeki gelişmelerle ilgili açıklama yapan Müslim, "El Bab'ı ele geçiren, DAEŞ'in kalesi sayılan Rakka'ya giden yolların da kontrolünü ele geçirecektir" dedi. Müslim, PKK/PYD’nin bölgede yaptığı etnik temizliği görmezden gelirken, Türkiye’nin bu kenti ele geçirerek DAEŞ'e soluklanma imkanı sağlamaya çalıştığı iddiasında bulundu.
"DAEŞ orada kendi varlığını koruyabildiği sürece Radikal İslamcılara destek veren Erdoğan için DAEŞ tahammül edilebilecek bir seçenek olarak kalacak" diyen teröristbaşı, Türkiye’nin sınır güvenliğini korumak ve terör unsurlarıyla savaşmak için verdiği haklı mücadeleyi karalamaya çalıştı.
 
PKK İLE PYD AYNI ÖRGÜTTÜR
Öte yandan, terör örgütü PKK’yla aynı ideolojiyi paylaştıklarını ifade eden Müslim, “Ancak örgütsel olarak bizim partimizin PKK ile hiçbir ilişkisi yoktur, teröre de hiçbir biçimde karışmadık" diyerek açıkça yalan söyledi.
 
TERÖR DEVLETİ KURULACAK
Türkiye açısından El Bab'ı ele geçirmek PKK/PYD’nin sınır boyunca işgal ettikleri toprak parçalarını birleştirmesini ve bir terör devleti kurulmasını engellemek için anahtar konumunda. Ankara, PYD'nin silahlı kanadı olan ve Suriyeli Kürtlerden oluşan YPG'yi PKK'nın kolu terörist bir örgüt olarak görüyor.

MÜSLİM İÇİN YAKALAMA KARARI
Türkiye'de, 17 Şubat 2016'da Ankara Merasim Sokak'ta düzenlenen ve 29 kişinin hayatını kaybettiği saldırı nedeniyle PYD.2ki terörist Salih Müslim ve aralarında PKK'nın yönetici kadrosundan Cemil Bayık, Murat Karayılan, Zübeyir Aydar, Remzi Kartal gibi isimlerin de bulunduğu toplam 68 kişi hakkında geçen hafta yakalama emri çıkartılmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında Salih Müslim'in de bulunduğu 68 sanık için 30'ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemişti.


03 Ara 2016 - 14:26 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber