"Yılbaşından bugüne kadar 18 canlı bomba eylemi önlendi"

İçişleri Bakanı Efkan Ala, yılbaşından bugüne kadar 18 canlı bomba eyleminin önlendiğini bildirdi

İÇİŞLERİ Bakanı Efkan Ala, Kanal 7 televizyonunun canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Bakan Ala, yılbaşından bugüne kadar 18 tane canlı bomba eyleminin önlendiğini belirterek, "Dört tane böyle araç getirmişler, biz 3'ünü yakalamışız. Geçen gün de birini Boğaziçi'nde yakaladık ve kişi de tutuklandı. Önlediklerimizin çoğunu da söylemiyoruz" dedi.

Ankara'daki terör saldırısı ile ilgili olarak Bakan Ala, "Bize düşen şudur; burada yüzde 1 hata bile varsa onu ortaya çıkarmak. Onun için ben hemen denetim başlattım. Sistemde mi kişilerde mi hata var" ifadelerini kullandı.

"Siyaset topyekun teröre karşı çıkmalı"

Bakan Ala, Siyasetin topyekun teröre karşı çıkması gerektiğini belirterek, "Eğer olmazsa ne olur? Terör örgütleriyle, terörist faaliyetlerinin hükümet değiştirdiği bir yerde istikrar olur mu? İstikrar olmazsa Türkiye ne hale gelir? Burada dilim varmıyor söylemeye ama bunu kullanarak, yani 'sandıktan değiştiremedik, sokaktan değiştiremedik, terör örgütleri, terörist faaliyetlerde bulunsun, biz de buradan siyaseten devreye girelim ve hükümet değiştirelim' derseniz terörle ittifak yapmış olursunuz" şeklinde konuştu.

Bakan Efkan Ala, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizi başka politikalarda eleştirebilirsiniz, ülke bütünlüğü, terör söz konusu olunca o zaman eleştiremezsiniz, eleştirilmemeli. Ülke bütünlüğü için topyekun karşı durulmalı. Terör olayı olmuş, ama normal zamanda terör olayı yok elbette bizim terörle ilgili politikalarımızı da eleştirebilirsiniz."

28 Şub 2016 - 14:44 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber