Yeni SGK seneye tamam

Bölgenin en modern binalarından biri olma yolunda ilerleyen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Alanya İlçe Müdürlüğü binasının yapımı devam ediyor

BİNAYI incelemeye gelen İnşaat Emlak Müdürlüğü yetkilileri çalışmaları yerinde inceledi. 3 bin 131 metrekarelik arazi üzerine bin metrekare inşaat alanına 6 bin metrekare kapalı alan olarak inşa edilecek olan bina arşiv katı dahil toplam 6 katlı olacak. Yeni binanın yasal teslim süresi 2016 yılının Mayıs ayı olarak görünse de firma yetkilileri binanın daha erken teslim edilmesi için çalışıyor. Ayrıca SGK İlçe Müdürlüğü'nün arşiv sorununun çözülmesi ve kiralanan alana tekrar kira ödenmemesi için yeni binanın arşiv katı Ocak ayında teslim edilecek.

SGK BİNASI 'AKILLI' OLACAK 

Yeni binada ilgi çeken bir diğer nokta ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun sözünü verdiği akıllı bina yöntemi. Avrupa Birliği'nden hibe desteği alınarak yapılacak uygulama sayesinde yeni SGK binası akıllı bina şeklinde yapılacak yani kendi elektriğini kendisi üretecek. Çatıya yerleştirilecek güneş enerjisi panelleri sayesinde üretim yapılacak. Uygulamanın proje çalışması ise sürüyor. Yeni bina ile birlikte gelecek yeniliklerden biri de halkla ilişkiler masası. SGK İlçe Müdürü Halit Murat Uyar tarafından başlatılacak uygulama sayesinde vatandaşlar, sigorta uzmanlarına para ödemek yerine halkla ilişkiler masasına gelerek emeklilik hesaplaması gibi işlemlerini yaptırabilecekler.

03 Ağu 2015 - 00:47 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber