Yeni Alanya Triatlon iptalini araştırdı

Dünya ve Avrupa Triatlon Yarışları 2017 Takvimi'nden Alanya'nın tam 27 yıl sonra çıkarılması şok etkisi yaratmıştı. Yeni Alanya, iptalin perde arkasını araştırdı

Yasin ARAZ

TÜRKİYE'NİN 27 yıl önce Alanya'da başlamasıyla tanıdığı triatlon organizasyonu geçtiğimiz hafta "Türkiye Triatlon Federasyonu desteğinin yetersiz olduğu" gerekçesiyle iptal edilmişti. Konuyla ilgili olarak Yeni Alanya'ya konuşan Alanya Belediyesi Spor Müdürü Levent Uğur "Olayın ardında çok çarpıcı durumlar var. Mesele ne para, ne destek. Gerekçeyi duyduğumuzda şok olduk" dedi.
'GEÇEN YIL PROTOKOL YAPTIK'
Uğur şunları söyledi: 30 Eylül'de Avrupa Triatlon Şampiyonasını ve Paralimpik Dünya Kupası'nı birlikte yapmak için geçen yıldan Türkiye Triatlon Federasyonu ile sözleşme yapmıştık. Bu anlaşmalar her zaman 1 yıl önceden yapılıyor. Bu sözleşmenin ardından Avrupa ve Dünya Yarış Takvimi'ne de girdik. Alanya Belediyesi olarak bizler de sırt çantasından tişörte, deniz platformlarından yarışmacılara temin edilecek her türlü araç, gerece kadar tüm hazırlıklarımızı yaptık.
'AVRUPA İLE ÇALIŞMAK İSTEMİYORLARMIŞ'
Geçtiğimiz cuma günü Avrupa ve Dünya Triatlon Federasyonları'nın sayfalarındaki takvimden Alanya'nın kalktığını gördük. Bunun ardından hemen Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı İsa Tamer Çelik'i bizzat aradım. Gerekirse Alanya Belediyesi olarak tüm masrafları karşılayabileceğimizi söyledik. Zaten biz her sene ciddi bir masraf yapıyorduk. Bize katılım parasını yatırmak istemediklerini söylediler. 'Onu da biz yatıralım' dedik. Sonrasında sorunun sadece para olmadığını, Avrupa ile çalışmak istemediklerini söylediler.
'ALANYA OLARAK KENDİMİZ YAPACAĞIZ'
Biz de şu an hem Türkiye Triatlon Federasyonu, hem de Avrupa Triatlon Federasyonu ile görüştük. Özel yarış yapma izni alıyoruz. Bir iki gün içerisinde Ankara'ya gidip yine uluslararası bir yarış için gerekli izinleri tamamlamayı hedefliyoruz. Ama bu sefer federasyon olarak değil, Alanya Belediyesi olarak yapacağız. Federasyondan bağımsız olacak. Bunu yapmak için Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel ve ekibindeki bizler durmadan çalışıyoruz" dedi.
'ALANYA BİR SPOR KENTİ VE ÖYLE KALACAK'
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de "Alanya bir spor kenti. Alanya her dalda spor organizasyonuna ev sahipliği yapıyor. Hiç birini kaybetmek istemiyoruz, aksine daha fazla organizasyonu şehrimize kazandırmanın çalışmasını yapıyoruz. Umuyoruz ki üzücü bir sonuçla karşılaşmadan bu organizasyonun devamını sağlayacağız. Alanya triatlonda marka olmuş bir şehir. Bugüne kadar da hiç bir sorun yaşanmadan bu organizasyonu gerçekleştirdi. Bundan sonra da gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

15 Ağu 2017 - 23:32 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Esnaf - Üstüne koyacaginiza,elinizdekinide kaybediyorsunuz...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ağustos 23:32
02

Triatlet - Federasyon belediye'ye masraflar karşılanması koşuluyla yarışı düenleyeceğini bildirmiş.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ağustos 23:32
01

Yasin oztekin - Yaziklar olsun böyle zihniyete alanya belediyesini takdir ve tebrik ediyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ağustos 23:32

Çorum Haber