Yaz tatili başladı

Karne töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Er "Karnelerde olumsuzluklar görebiliriz ama bunların telafi edilmesi mümkün. Ne olur çocukları notlarına göre yargılamayalım" dedi

- Erkan UYSAL 
ALANYA'DA
2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı sona erdi. 195 okulun bulunduğu şehirde 55 bin 421 öğrenci son ders zilinin çalmasıyla karne sevinci yaşadı. Eğitim öğretim yılının sona ermesi nedeniyle Fatma Özmüftüoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen karne törenine Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Alanya Milli Eğitim Şube Müdürü Emin Yaman, okulun öğretmenleri, öğrenciler ve velileri katıldı. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan okul müdürü Süleyman Dalcı, okullarının 11 gün önce açılmış olduğunu söyledi. Dalcı, "11 gündür bu binada eğitim ve öğretim yapıyoruz. Okulda 230 öğrenci bulunuyordu. 29 Haziran'da açıklanacak olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı'nda beklentimiz Alanya'da 15'incilikti. Alanya'da 60 ortaokul bulunuyor. Bunlardan sadece 6'sı özel. Biz 15'incilik bekliyoruz. Bizim hedefimiz gelecek yıl ilk 10 içerisine girmek. Bunun için gayret edeceğiz" dedi. 
'HEDEFLERE FAZLASIYLA ULAŞTIK'
Milli Eğitim Müdürü Er de, "Sosyal, kültürel, sportif ve özellikle TEOG Sınavı'nda yüzde 5 büyüme kaydederek Antalya'nın en çok ilerleme kaydeden ilçesi olarak bu rakamı elde etmemiz sizlerin çalışması ve bunu sizlere olan güvenimizin karşılığı olarak görmenin mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Özellikle bu süreçte bizlerden desteğini esirgemeyen velilere, öğretmenlere, okul aile birliklerine, eğitim camiasının her ferdine sonsuz teşekkür ve saygılarımı sunuyorum. Velilere şunu hatırlatmak istiyorum. Hepimizin hayali çocuklarımızın en güzel eğitimi alıp başarılı sonuçlarını görebilmek. Karnelerde olumsuzlukları görebiliriz ama bunların muhakkak telafi edilmesi mümkün. Bizim sizlerden isteğimiz ne olur çocukları notlarına göre yargılamayalım, değerlendirmeyelim. Çocuklar kendilerince performans sergileyip başarılarını ortaya koydu. Eğer siz vermiş olduğunuz desteği devam ettirirseniz ilerleyen günlerde bu yavrularımız çok daha başarılı olabilecek. Her sene başında eğitim için hedefler koyup bunlara ulaşabilmek için bütün camia olarak çalışıyoruz. Bu sene başında koyduğumuz hedeflerin her birisine fazlasıyla ulaştık" şeklinde konuştu.     
'ALANYA BÜYÜK İLERLEME KAYDETTİ'
Kaymakam Tanrıseven de, "Kuşkusuz notları iyi, biraz daha iyi veya kötü olanlar olacak. Karneyi sadece öğrenciye değil, veliye de verilen bir karne şeklinde değerlendirmemiz lazım. Karne sonuçlarını ailelerin, öğrencilerin beraber değerlendirmesi ve gelecek eğitim sezonunda öğrencimizin başarısının arttırılması için neler yapılması gerektiğini beraber tartışmaları ve düşünmeleri gerektiğine inanıyorum. Karne çocukları bir cezalandırma aracı değil. Sadece o yılki dökümü gösteren belgedir. Bu çerçevede velilerin de öğrencilere anlayışlı olması gerektiğini düşünüyorum. Alanya son 2 yılda eğitim ve öğretim hizmetleri açısından büyük ilerleme kaydetti. Gerek TEOG, gerek LYS'de öğrencilerimizin başarıları bizleri mutlu ediyor. Okul sporlarında milli eğitim verimli bir sezon geçirdi. Antalya'da ve Türkiye çapında da birçok dereceler elde edildi. Bu sınavlar ve yarışmalarda derece gösteren öğrencileri tebrik ediyorum. Alanya olarak hedefimiz öğrencilerin başarı grafiğini yükseltmek ve sadece Antalya'nın değil, Türkiye'nin en iyi ilçelerinden biri olmak. Bu konuda milli eğitimimiz, öğretmenlerimiz, idarecilerimiz, öğrencilerimiz özveriyle çalışıyor. Bizler de bu başarı grafiğinin yükselmesi için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz" diye konuştu. Tanrıseven'in konuşmasının ardından 5,6,7 ve 8'inci sınıflar arasında dereceye giren öğrencilere karne ve hediyeleri verildi.

17 Haz 2016 - 12:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber