Yayla yollarına yaz bakımı

Alanya Belediyesi, kırsal mahalleler ve yaylalarda yol genişletme ve iyileştirme çalışmalarına devam ediyor.

Haber: Alper KUTAY
ÇALIŞMALAR
kapsamında Gökbel Yaylası ile Çayarası Yaylası arasındaki Sülüklü Mevkii’nde 11 kilometrelik alternatif yolda genişletme çalışması yapılıyor. Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla kırsal bölgelerdeki yol ve asfalt hazırlığı çalışmalarına hız veren Alanya Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yol genişletme ve iyileştirme çalışmalarını Gökbel, Sarımut, Sülüklü ve Çayarası’nda yoğunlaştırdı. Çalışmaları yerinde takip eden Fen İşleri Müdürü Özgür Karamut ve Kırsal Hizmetler Müdürü Menderes Sivri, Karapınar, Sarımut ve Cinli Yaylası'nda ikamet eden vatandaşların menfez ve yol taleplerinin bulunduğu alanlarda keşif yaptılar. Çayarası’nı Gökbel Yaylası'na bağlantısını sağlayan 11 kilometrelik yolda iyileştirme çalışmaları kapsamında dar bölgeler istinat duvarları ile genişletilirken, ihtiyaç duyulan yerlere de yağmur suyu büzleri konuyor. Sülüklü Mevkii üzerinde bulunan alternatif yolun özellikle Çayarası ile Gökbel Yaylası arasında en kısa yol olduğunu belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Bugün itibariyle genişletme çalışmalarının sonuna geldik. 11 kilometre uzunluğundaki yolun asfaltını da Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin yapılacağı tarihe kadar yapıp hizmete sunacağız” dedi.

23 May 2016 - 14:56 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber