Yasak kafaları karıştırdı

Antalya Valiliği, kamuya açık alanlarda alkol tüketimini yasakladı. CHP'den "Antalya'da 'Hayır'ın bedeli olabilir", ALTAV'dan "Dünyada 'Antalya'da alkol yasak' algısı oluşacak" açıklamaları geldi

ANTALYA Emniyet Müdürlüğü, Antalya Valiliği'nin emriyle kamuya açık alanlarda alkollü içki içilmesinin yasak olduğunu belirten bir açıklama yayınladı. Açıklamada, çevreyi rahatsız edecek şekilde ve açıkta alkol alınmasının Valilik kararıyla yasaklandığı duyuruldu. Açıklamada, suç işlenmesinin önlenmesi, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması için gereken tedbirlerin alınması, huzur ve güvenlik ile kişi dokunulmazlığının, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisinin en büyük mülki amirinin görev ve ödevleri arasında olduğu hatırlatıldı. Valilik, ilgili açıklamasının ardından başlayan tartışmalar üzerine yeni bir açıklama yayınladı.
ARAÇ İÇİNDE İÇMEK DE YASAK
Söz konusu kararın şehirde alkol tüketilen otel, bar, restoran, pub, turizm belgeli tesisleri kapsamadığı vurgulandı. Valilik açıklamasında "Tamamen mevcut yasalardaki düzenlemeler ışığında alınan bahse konu kararın, bir yasaklama değil, aksine insanlarımızın rahatsız edilmeyecekleri bir ortamda ve özgürce yaşamalarını sağlamayı hedeflediğini tekraren vurgulamak isteriz" denildi. Açıklamada açık park, bahçe ve üzerinde tesis bulunmayan açık alanlarda, belediye sınırları içerisinde, meskun mahallerde, karayollarında, herkese açık yerler ile piknik ve ören yerlerinde, gar, otogar, meydan, cadde, sokak, tarihi ve kültürel mekanlarda içki içilmesinin yasaklandığı kaydedildi. Yasaklanan yerler arasında ibadethaneler ile kullanılmayan yapılar, inşaatlar, ATM'ler, köprü altları, mezarlıklar ve gezinti yerleri de sayıldı. Ayrıca nerede park halinde olduğuna bakılmaksızın araç içinde çevreyi rahatsız edecek şekilde ve açıkta alkol içilmesinin yasaklandığı da belirtildi.
'HAYIR ÇIKMASININ CEZASI'
Yasağı değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Ali Takavüt "Antalya bir turizm kenti, bu kararın sezon başında alınmasının yanlış olduğunu düşünüyorum. Park, okul yanı, cami yanı gibi belirli yerlerde yasak olabilir. Vatandaş kapalı mekanda içti, çıktı dışarı, ortalığı birbirine kattı, ona ne yapacaksın? Turistlere müdahale olacak mı? Onlara 'İçmeyin, yasak' mı diyeceğiz? Antalya gibi turizmin gözbebeği bir şehirde bu kararın alınması yanlış. Bu yasak Antalya'da 'Hayır' çıkmasının bedeli olabilir" dedi. 
'YASAK ALGISI OLUŞACAK'
Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu ise "Çok hassas bir konu ama alışık olduğumuz bir şey, çünkü daha önce de böyle bir yasak getirilmişti. Bunun sadece iyi anlatılması gerek. Bir çok ülkede bu yönde Türkiye'dekinden daha katı yasaklar var. Bazı ülkelerde, büyük alışveriş merkezleri haricinde marketlerde alkol satışı bile yapılmaz. Pozitif bir yönden bakmak gerekirse dışarıda alkol tüketiminin yasaklanması insanları mekanlara itecektir ve esnafa fayda sağlayacaktır. Yine de zamanlaması yanlış olan bir karar. Avrupa ülkelerinin açık aradığı, hedef göstermek için çabaladığı şu dönemde 'Antalya'da alkol yasaklandı' gibi haberler göreceğiz ve insanlarda bu algı oluşacak. Bu durumu turistlere mümkün olduğu kadar az yansıtmalıyız" diye konuştu.

'ARAP KENTİ DEĞİL'

TGF Genel Başkan Vekili ve AGC Başkanı Mehmet Ali Dim ise "Açık alanda etrafı rahatsız edecek şekilde içki içmek zaten yasaktı. Mevcut yasanın tekrarı olmuş. Asıl merak konusu, kendi halinde içeni de işkillendirecek bu yasak hatırlatması nereden çıktı?" dedi. CHP'li Budak ise "Bu yasak aymazlıktır. Antalya, Arabistan’ın değil, Türkiye’nin kenti" dedi.

İLGİLİ HABERLER

Antalya'da alkol yasağı başladı

Budak'tan alkol yasağına tepki

29 Nis 2017 - 00:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber